Kiesweek #VJR18

08/11/2017 (Hele dag) - 15/11/2017 (Hele dag)

Goed in je vel, onderwijs, natuur & milieu, gezondheid, opwarming van het klimaat, armoede, vrije tijd, werk, diversiteit en mobilitiet. Deze zomer vroegen we aan 800 kinderen en jongeren wat ze belangrijk vonden. Dit lijstje van tien thema's is het resultaat. Maar van welke thema's lig jij wakker?

Tussen 8 en 15 november vraagt de Vlaamse Jeugdraad aan alle jongeren tussen 12 en 30 jaar om zijn of haar stem uit te brengen. Met de 3 meest gekozen thema's gaan we aan de slag. Met elk verkozen thema gaat een werkgroep van jongeren & jeugdwerkers aan het werk. Zij zorgen ervoor dat de stem van kinderen & jongeren wordt gehoord aan de tafels waar de beslissingen vallen.

Naast thema's vragen we ook om op jouw geknipte jongerenadiseur te stemmen. De Vlaamse Jeugdraad heeft een adviesraad van 16 adviseurs die de adviezen goedkeuren. Zij zorgen voor een kwaliteitscheck op alles wat we als Vlaamse Jeugdraad doen. Zij vertegenwoordigen dus de stem van kinderen en jongeren. Stem daarom op iemand die jouw stem kan en mag vertegenwoordigen.

Lees alles over ...