Nieuws

Ben jij klaar voor Sinterklaas? Behalve chocolade en marsepein brengt het kinderfeest ook steevast een stoomboot aan discussies op gang over de beste vrienden van de Sint. Het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel is goed voor 1 miljoen kinderen en jongeren. We staan dan ook graag stil hoe iedereen binnen het jeugdwerk 6 december als een groot feest kan zien. Mag een zwarte piet nog wel? En zijn kroeshaar en rode lippen dan uit den boze vandaag de dag?
De toegankelijkheid van bossen staat plots hoog op de agenda, en dat is een goede zaak. De Vlaamse Jeugdraad is blij dat de vraag naar meer ruimte om te spelen in de bossen eindelijk gehoord wordt, want er is in Vlaanderen een enorm tekort aan toegankelijke groene speelruimte.
Van 8 tot 15 november vroegen we aan zo veel mogelijk jongeren tussen 12 en 30 jaar om te stemmen: op thema's en op kandidaat-jongerenadviseurs. Jullie deden dit massaal: bedankt, merci, thank you!
Vandaag is het International Interns Day. Over heel Europa vragen jongeren, jeugdorganisaties, bedrijven en beleidsmakers extra aandacht voor de positie van stagairs. Ook de Vlaamse Jeugdraad steunt...
De Vlaamse Jeugdraad zet de grootste Vlaamse jongerenbevraging sinds tijden op poten. Het doel? De anderhalf miljoen jongeren van 12 tot 30 jaar laten vertellen welke thema’s zij belangrijk vinden,...

Pagina's