Betere jongereninformatie, betere verkeersveiligheid: iedereen blij

15/02/2017Tags: rijbewijs, goca, theoretisch rijexamen, praktisch rijexamen, rijopleiding, Weyts, autorijden

Eind vorige week trok de Vlaamse Jeugdraad aan de alarmbel over het nieuwe rijexamen en de nieuwe rijopleiding. Lees hier het persbericht dat we uitstuurden met een overzicht van de veranderingen & onduidelijkheden. Over minder dan vier maand worden een heleboel nieuwe regels van kracht, maar jongeren worden niet geïnformeerd over wat deze nieuwe regels inhouden. GOCA – de groepering van de erkende examencentra – reageerde daarop heel snel door de details over het nieuwe rijexamen onder voorbehoud vrij te geven. “De informatie is definitief”, bevestigt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in de krant De Morgen (15/02). “Het koninklijk Besluit is goedgekeurd, het moet enkel nog worden gepubliceerd. Er is dus geen discussie meer, waardoor de nieuwe regeling op 1 juni in werking treedt.”

De Vlaamse Jeugdraad is tevreden met deze snelle reactie, maar hoopt dat nu ook snel meer duidelijkheid komt over de nieuwe rijopleiding, die eveneens binnenkort van start zal gaan.

Je kan alle informatie over het nieuwe examen (dat op 1 juni van start gaat) intussen ook vinden op de website van GOCA. Hieronder een klein overzicht van waar je als jongere interessante informatie kan vinden over het nieuwe rijexamen en de nieuwe rijopleiding.