De Vlaamse Jeugdraad blikt terug & vooruit

19/12/2016Tags: jaaroverzicht, jeugdbeleid

Het einde van het jaar: het moment bij uitstek om even terug te blikken. De Vlaamse Jeugdraad zat niet bepaald stil. We schreven 15 adviezen, gingen in gesprek met politici & beleidsmakers, deden onderzoek, verkenden verschillende dossiers tot in de kleinste hoekjes, gingen op barricades staan, schreven opiniestukken, trokken naar New York om er de VN toe te spreken, bogen ons over het jeugdbeleid in Europa, etc.

Het werk van de Vlaamse Jeugdraad volgen is een beetje zoals het kijken naar een ijsberg. Via onze social media & nieuwsbrief laten we iedereen die dat wil het topje zien, maar er gebeurt nog zo veel onder de oppervlakte. Onze dank gaat dan ook uit naar de 24 leden van onze Algemene Vergadering & de talloze jongeren die zich in verschillende werkgroepen keihard inzetten voor beter (jeugd)beleid.

In 8 filmpjes schotelen we jou ons jaaroverzicht voor. We blikken terug op een stukje van onze ijsberg en kijken ook al eens vooruit. Want jawel beste beleidsmaker: ook in 2017 zijn wij van plan om stevig wat ambras te maken voor de Vlaamse kinderen & jongeren. Je vindt in ons een luis in de pels, maar net zo goed een stevige bondgenoot om werk te maken van beter beleid.

Tot volgend jaar!

#1 Nozizwe: duurzame ontwikkeling is een prioriteit

#2 Eveline: WERK aan de winkel

#3 Frederik: Vrijwilligers blijven ondersteunen

#4 Niels: Jeugdwerk verdient voldoende ondersteuning

#5 Niels: Provincies krijgen warme overdracht

#6 Frederik: Beleidsplan ruimte Vlaanderen

#7 Nozizwe: Aandacht voor psychisch welzijn van jongeren

#8 Eveline: Stemrecht op 16