Gezocht: Jongeren voor een betere wereld

16/01/2017Tags: VN, United Nations, vrijwilliger, jongerenvertegenwoordiger, duurzame ontwikkeling, werkgroep VN, SDG's, SDG
Herken jij je als jongere in de volgende uitspraak:"De eerste generatie die armoede de wereld uit kan helpen, en de laatste generatie die de wereld kan redden van klimaatverandering"? Vraag jij je ook wel eens af of je niet méér kan doen dan je eigen leven zo goed mogelijk te leven? 
 
Jawel, je kan méér doen! En het is tijd om eraan te beginnen! Maak kennis met de werkgroep VN en Duurzame Ontwikkeling van de Vlaamse Jeugdraad. Wij zijn een groep idealistische en geëngageerde jongeren die staan te springen om andere jongeren te besmetten met ons enthousiasme voor een betere wereld. Wij denken na over het beleid en proberen de belangen van jongeren daarbij te verdedigen. Om goed te weten waar jongeren van wakker liggen gaan wij bovendien langs in scholen om gastlessen te geven. We willen jongeren informeren en sensibiliseren, activeren én hun mening vragen. 
 
Dus:
Heb jij zin om uit je zetel te komen voor een duurzame toekomst? 
Heb jij goesting om met andere jongeren te gaan debatteren over hoe die toekomst er dan kan uitzien? 
Heb jij kennis over duurzaam leven of over actievoeren en beleidsbeïnvloeding (of nog wat anders) die je wil delen met ons?
Heb je een enorm organisatorisch talent om achter de schermen alles mee te doen werken? Of om gegevens te verwerken?
Heb jij nog af en toe wat tijd vrij? 
 
Laat het ons dan weten want we staan open voor alle soorten engagement en we willen jou er graag bij.
 
We vergaderen één keer per maand (doorgaans in Brussel, vlakbij het centraal station) en gaan dus naar scholen wanneer we de kans hebben. 
 
Meer info vind je bij sara.depotter@ambrassade.be