Stemmen tijdens de kiesweek liefst mét identiteitskaart en pincode

24/10/2017Tags: EID, ID, pincode, VJR18, verkiezingen, kiesweek

Tijdens de kiesweek (8 tot 15 november) vragen we aan jongeren: van welke thema's lig je wakker? En welke jongeren mogen jou vertegenwoordigen bij het beleid? Om te stemmen op personen heb je je identiteitskaart, pincode en een kaartlezer nodig. Zoek je pincode of vraag ze nu snel nog op bij je gemeentehuis! Lees hier de handleiding!

Ook zonder identiteitskaart kan je straks stemmen. Stem op de thema's die jij als jongere belangrijk vindt. www.vlaamsejeugdraad.be/stem

Kiesweek Vlaamse Jeugdraad

  • Stem van jongeren telt: Waarom moet jij nu in godsnaam stemmen?
  • Ontdek de 10 jongerenthema’s: 10 thema's OK, maar waar staan die nu eignelijk voor? Waar zou de Vlaamse Jeugdraad op inzetten?
  • Maak kennis met de kandidaat-jongerenadviseurs: Leer de kandidaten kennen en beslis welke drie adviseurs jouw stem verdienen
  • Hallo: kandidaat-jeugdwerkadviseurs: In de adviesraad zitten ook jeugdwerkadviseurs.Maar het zijn de 110 jeugdwerkorganisaties - zoals bvb. jouw jeugdbeweging of je jeugdhuis - die hun adviseurs kiezen
  • Stemmen in de klas: We roepen alle leerkachten op om met hun leerlingen te stemmen in de klas. Ben jij een leerling? Stel dit gerust voor aan jouw leerkracht!
  • Stem nu! Vanaf 8 november kan je hier stemmen op jouw thema's en adviseurs. Om een geldige stem te kunnen uitbrengen op mensen heb je wel een kaartlezer, identieitscode en pincode nodig. Hoor je het nu in Keulen donderen. Bekijk dan dit filmpje en zoek snel je pincode terug op. Of misschien heb je wel zin om in Leuven op onze Kick-off van de kiesweek op 8 november langs te komen. Ontdek hier het boeiende programma!
  • Promoot mee! Jij of je organisatie bereikt heel wat jongeren? Je wil wel wat reclame maken om er zo mee voor te zorgen dat jongeren massaal stemmen?