Word Tourist: op weg naar de mening van kinderen & jongeren

17/05/2017Tags: Touristen, Tourist, jongerenparticipatie, on tour, jongeren bevragen, kloof dichten jongeren en politiek, tag een tourist

Wat vinden jongeren belangrijk? Deze zomer stuurt de Vlaamse Jeugdraad 100 ‘Touristen’ op pad om kinderen & jongeren te bevragen. Ze verzamelen de thema's die de Vlaamse jeugd op de politieke agenda wil zien staan. Heb jij zin om deze zomer andere kinderen en jongeren te bevragen? Kom begin juli naar een van onze infodagen of schijf je meteen in! Ken je vrienden die de ideale Touristen zouden zijn? Deel dan dit filmpje en tag een #Tourist.

Opdracht Tourist

Ga deze zomer on tour in jouw provincie en verzamel minstens 10 verhalen van kinderen en jongeren tot 30 jaar. Maak een filmpje, een podcast, een fotodagboek met notities of zoek een andere creatieve manier om in kaart te brengen waar kinderen en jongeren van wakker liggen. Kom als Tourist jouw reisverhalen delen op de terugkomdag aan het einde van de zomer.

Op basis van je indrukken maak je met andere Touristen een bucketlist aan thema’s. Op die thema’s kunnen alle jongeren uit Vlaanderen en Brussel later dit jaar stemmen. De thema’s met de meeste stemmen, daar zet de Vlaamse Jeugdraad in 2018, 2019 en 2020 actief op in.

Lees hier het volledige profiel van de ideale Tourist.

Spread the news

100 Touristen vinden om deze zomer kinderen & jongeren te bevragen: dat kunnen we als Vlaamse Jeugdraad niet alleen. Help ons om via jouw netwerk zo veel mogelijk jongeren te bereiken.

  • Deel het filmpje op jouw social media en tag mogelijke Touristen in je bericht
  • Copy paste hier kant-en-klare teksten (kort, lang, twitter) & beelden en help ons zo mondige jongeren te vinden
  • Of tip ons jongeren en/of organisaties die deel moeten nemen aan dit project. Touristen Nicky, Mo, Simon, Eveline, Nozizwe en Balder bellen hen even op om hen te overtuigen. Tips zijn welkom via Jan.Raymaekers@ambrassade.be

Tourist info

Om te weten waar je als Tourist aan begint, organiseren we in elke provincie een infomoment. 6 Touristen zijn nu al helemaal mee en leiden jou begin juli op om goed voorbereid aan je reis te beginnen. Lees hier alles over de infodagen.

  • 3 juli - Brugge & Hasselt
  • 4 juli - Antwerpen
  • 5 juli - Gent & Leuven
  • 6 juli - Brussel

Reden van deze reis

Waarom stuurt de Vlaamse Jeugdraad deze zomer Touristen op pad? Logisch: om de stem van kinderen & jongeren te kennen. Wie kan beter achterhalen wat kinderen & jongeren denken dan de jeugd zelf? De Vlaamse Jeugdraad start begin 2018 met een nieuwe ploeg jongeren en nieuwe werkgroepen. In deze werkgroepen werken we rond thema's waar jongeren van wakker liggen. Om deze thema's te kennen, trekken we deze zomer onder andere op pad met de Touristen.

Meer informatie over de Touristen