header.back to home

Hoe was jouw eerste keer (in coronatijden?)

Een lockdown vol nieuwe ervaringen.

Sinds het begin van de lockdown worden we voor de eerste keer geconfronteerd met bijzondere maatregelen, aanpassingen en voor kinderen en jongeren zelfs een volledig nieuwe levensstijl.
Dat brengt nieuwe ervaringen met zich mee: we gaan na 2 maanden terug naar school, staan voor onze eerste blokperiode in coronatijd, maken de crisis mee vanuit een voorziening, schakelen over op online hulpverlening, gaan op zoek naar een nieuwe job of zorgen voor broers, zusjes of onze eigen kinderen. En jij, wat deed jij onlangs voor de eerste keer?

Het coronavirus heeft een gigantische impact op de leefwereld van kinderen en jongeren. Om in kaart te brengen hoe kinderen en jongeren zich voelen bij die nieuwe manier van leven besloten we zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en te delen op onze sociale media. Van de kleinste speelpleingangers tot jonge moeders, van blokkende studenten tot een eerstejaars leerling aan het middelbaar onderwijs. Jouw verhaal is van enorm belang om de stem van kinderen en jongeren te doen weerklinken in elk debat over het coronavirus.

We schreven ook een uitgebreid nieuw advies 'Mondaskers en Megafonen: Onze stem gaat niet meer in lockdown' over wat er moet veranderen voor kinderen en jongeren na corona of tijdens de tweede golf. Want een complete lockdown zoals tijdens de eerste golf van het coronavirus willen we nooit meer.