header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Fien

Alle dromen, frustraties en mogelijkheden over maatschappelijke en duurzame thema’s kom ik graag overbrengen in de Vlaamse Jeugdraad. In verschillende lokale trajecten kom ik in aanraking met tientallen jongeren met een mening over die thema’s. Zij ontwapenen mij heel vaak met hun eerlijkheid en oprechtheid over gevoelige maatschappelijke kwesties zoals gender en veerkracht. Het is aan mij, aan het jeugdwerk, om die dromen, frustraties en mogelijkheden een plaats te geven en signaleren naar zij die het moeten horen.

Mijn jeugdig enthousiasme en bakken vol energie helpen om mij met veel goesting kandidaat te stellen als jeugdwerkadviseur. Mijn persoonlijke ambitie is om de ervaring en mogelijkheden van Globelink en mezelf met participatie breed uit te dragen, zowel naar jongeren, organisaties als andere jeugdwerkers. Participatie werkt, jongeren zijn fantastische wezens en iedereen heeft een stem om te horen: dit mantra neem ik graag mee als stokpaardje in de Vlaamse Jeugdraad!  

Vertel iets meer over jezelf.

Mij kan je terugvinden bij de gesprekken rond zelfzorg, veerkracht, solidariteit en verbinding. Even vaak laat ik die gesprekken links liggen, om met veel relativeringsvermogen, impulsief en vol humor de Jerusaleme dans te doen. Enthousiast ben ik quasi altijd: om ’n toerke op de koersfiets te maken, een van mijn meer dan 40 planten te verpotten of tussen pot en pint flauwe moppen te tappen.

Wat is de ambitie van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Jeugddienst Globelink staat voor participatie in zijn puurste vorm: we vangen dromen van jongeren, ondersteunen hen en zetten hen in hun kracht. Globelink en ik als projectmedewerker geloven namelijk dat jongeren een stem hebben die de wereld moet horen. Zowel over duurzame thema’s, zoals duurzame mobiliteit en voeding als over maatschappelijke thema’s zoals migratie en gender. En zo heb ik de mooiste taak in de wereld!

Die taak bestaat eruit om dromen van jongeren te detecteren en te coachen om zo samen tot een actie te komen. Die actie kan betekenisvol in elke vorm zijn: een advies rond duurzame mobiliteit vanuit een lokale jeugdraad, een brief naar zichzelf na een traject rond veerkracht of een openbare actie in de publieke ruimte om ‘schrinking spaces’ aan te tonen. De kracht van dit alles ligt bij de jongeren: onze projecten zijn voor en door hen. Jong globaal kabaal, ’t zal wel zijn!

In een notendop

Uit voorliefde voor participatie en uit overtuiging van de kracht van de jongerenstem, stel ik me kandidaat als jeugdwerkvertegenwoordiger. Mijn voorliefdes voor duurzaamheid, maatschappelijke thema’s en jongeren uitte zich in diploma’s van sociaal werkers en pedagogisch coach. Deze liefdes combineer ik ten volle bij Jeugddienst Globelink.

  • Participatie

  • Duurzaamheid

  • Kracht

aankondiging-verkiezingen.png