header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Franka

Vanuit een brede expertise die we bij Joetz de afgelopen jaren hebben opgebouwd, vanuit een diverse achterban, een breed netwerk en vanuit engagementen die we reeds opnemen wil ik de stem van kinderen en jongeren vertegenwoordigen. Kort gezegd: Eigen expertise en expertise vanuit een breed netwerk mee binnen brengen.

Al meer dan 10 jaar ben ik jeugdwerker. Aanwezigheid in jeugdwerk is prikkelend, contact met jongeren en kinderen uitdagend en inspirerend. Ondertussen sta ik als beleidsmedewerker en leidinggevende verder van de jongeren zelf, maar ben ik dagelijks bezig met de structurele vertaling van hun stem in onze werking.

Dit alles is ook waar ik mij voor wil smijten: structurele en duurzame oplossing met oog voor het bredere plaatje.

Vertel iets meer over jezelf

Sinds ik 5 jaar en 3 jaar geleden mama werd, heb ik geleerd om in mijn vrije tijd te kiezen voor dingen die mij energie geven: koffie, lopen, muziek (luisteren) en lezen. De eerste twee graag in het gezelschap van vrienden en/of familie, het laatste graag alleen. En de muziek? Overal een beetje dooreen.

En nog een weetje: ik ben behoorlijk onhandig maar als gaat om schrijven kan ik het met twee handen.

Wat zijn de ambities van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Joetz staat voor gezondheidspromotie door verschillende activiteiten (kinder- en jongerenvakanties, speelpleinwerking, kinderevenementen, …), specifieke gezondheidsprojecten (healthie workshops, online en offline gezondheidscontent, gezondheidscampagnes, …) en vormingen (kadervormingen, trainingscursussen, peer to peer werking, …). JOETZ wil als gezondheidspromotor impact hebben op kinderen en jongeren, steeds vertrekkende vanuit ons jeugdwerk DNA: spelenderwijs.

Mijn rol binnen dit geheel is doorheen de jaren nogal verschoven: van educatief medewerker, naar beleidsmedewerker, naar deel van het leidinggevende team. Van vakanties en kadervorming in het veld, gegroeid naar een sterke focus op gezondheid en gezondheidspromotie en nu vooral aansturing, beleidswerk en organisatie ontwikkeling.

In een notendop

Ik ben jeugdwerker, heb al enkele jaren ervaring op de teller en wil het recht op vrije tijd en gezondheid voor elk kind op elke agenda krijgen. Oplossingen wil ik structureel en mouwen dienen om aan te trekken. Dit alles met goesting, gedrevenheid en een grote portie empathie en inlevingsvermogen.

  • Solidariteit voorop

  • Ruimte voor kinderen en jongeren

  • (Mentaal)welzijn / gezondheid

aankondiging-verkiezingen.png