header.back to home

Bio

Volgens de persoonlijkheidstest “16 personalities” is mijn persoonlijkheidstype ENTJ-A (extravert, intuïtief, op logica gericht, plannend , assertief). Ik ben iemand die doelgericht is en gemotiveerd. Sinds jong ben ik iemand die interesse heeft in de maatschappij. Ik wil aantonen dat falen iets normaals is. Ik zit vol energie en ben enorm maatschappelijk geëngageerd voor vrouwenrechten, diversiteit, klimaat, gelijke kansen op elke thema heb ik mijn opinie.

Tags

  • Women empowerment

  • Diversiteit is cool

  • Mentale gezondheid

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

“Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen?”

Ik wil aantonen dat iedereen iets aankan. Ieder jongeren kan iets betekenen voor de samenleving. Ik wil ook laten begrijpen dat falen geen schaamte is, ook al leert ons de samenleving de tegengestelde. Ik wil ook dat jongeren niet verloren zijn in hun identiteit en dat ze vrij zijn om te kiezen voor wie ze willen zijn. Dat ze in hun zelf geloven en durven hun stem te uiten. Ik vind ook dat diversiteit aanwezig moet zijn. De representatie van jongeren moet ook werkelijk zijn. Dat wil zeggen; een jonge vrouw met een hoofddoek kan ook haar stem gebruiken om verandering te brengen in gevormde stereotypieën.

Because we are the next generation.

Vertel iets meer over jezelf?

Veel vrouwen zijn opgegroeid en krijgen te horen dat hun talenten beperkt zijn. Voor mij is het een enorme strijd om deze mentaliteit te veranderen en te laten tonen dat wij strong women zijn. Groeimindset en alles wat met mental health en personal development te maken heeft is mijn passie. Daarnaast ben ik een politiek freak! Ik geef graag advies en ik heb een luisterend oor. Dus twijfel zeker niet om mij aan te spreken.

Van welke thema's lig jij wakker?

De lockdown heeft een zeer diep samenlevingsprobleem blootgesteld namelijk discriminatie en racisme. 2020, is synoniem van toekomst. Jongeren van vandaag zijn de generatie die de samenleving verder gaat opbouwen. In plaats van back to the past en oude thema’s zoals hoofddoek terug op tafel te leggen, zou de samenleving een back to the future inspelen en focus opleggen op mental health, jobaanbiedingen, klimaat, gendergelijkheid, onderwijs, gelijke kansen, armoede.

Wanneer ik buiten stap heb ik het gevoel dat de samenleving gaat barsten. Er bestaat een grote kloof in België en wat met gelijke kansen? Ik zie geen gelijke kansen. België heeft een probleem met het woord “Belg”. Dat woord wordt enkel gebruikt, wanneer iemand het zeer goed doet. Anders is het geen Belg, ik was even vergeten dat België tienduizend landen in één is. Belg zijn is enkel toegekend, wanneer je geen fouten maakt. Ik hoop echt op een verandering. Een wereld waarin iedereen gelijk is en van hun rechten kunnen genieten in een gezonde aardebol.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!