header.back to home

Bio

Onrecht bestrijden is zorgen dat jongeren niet lijden. De tijd is aangebroken om onze stem echt te laten horen: geven ze ons geen spreekbuis? Dan maken we er met de Jeugdraad zelf één. We zullen ons niet neer leggen bij het excuus ‘dat we jong en verwend zijn’, maar zullen bewijzen dat we barsten van intelligentie en ambitie!

Tags

  • Gouden toekomst

  • ‘Injustice anywhere is a threat to justice everywhere’

  • Armoedebestrijding

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

De afgelopen tijd is duidelijk gebleken dat de stem van jongeren te zwak weerklinkt in het beleid. Onze mentale toestand gaat erop achteruit, onze bezorgdheden worden te weinig gehoord en onze belangen te weinig vertegenwoordigd. Tijd om daar verandering in te brengen. Als jongere in een Jeugdcentrum in Antwerpen, heb ik reeds de eer gehad om verschillende acties te organiseren die de jongeren versterken: zo heb ik een salongesprek georganiseerd over jongeren in Corona-tijden waar heel wat prominente politici en virologen op afkwamen. Daarnaast loop ik vaak mee op betogingen tegen racisme en organiseerde ik met veel plezier een ‘Green Day’, waarin we heel wat bijleerden over de noodzakelijke ecologische transitie, omdat het klimaat een prioriteit is. Dus: lig jij net als mij wakker van jongerenparticipatie, klimaat en wil je de ongelijkheid en polarisatie de wereld uit helpen? Stem dan op mij!

Vertel iets meer over jezelf.

Als jonge knaap heb ik in het verleden veel gesport, ik heb onder meer van voetballen en boksen kunnen proeven en deed het met veel plezier. Daarnaast ga ik mijn vrije tijd vaak naar debatten, betogingen om zowel mijn stem als die van andere jongeren te versterken. Ik ben ook een vrijwilliger in Jeugdcentrum Den Eglantier (Formaat vzw) en studeer momenteel Rechten aan de Universiteit Antwerpen.

Van welke thema's lig jij wakker?

Onze wereld barst van de ongelijkheid: in mijn stad is schooluitval een zorgenkindje en ook kinderen die in armoede opgroeien, blijven de stad ‘uitdagen’. Dit zijn problemen die niet uitzonderlijk zijn, maar overal in Vlaanderen voorkomen. Jongeren eisten vorig jaar (en nu nog steeds) om meer klimaatambities, omdat er vaak over ons wordt gesproken als ‘de toekomst’, terwijl we veel meer zijn: de klimaatopwarming zal ons een zwarte toekomst geven, als we niet tijdig ingrijpen. En zo vind ik het dus ook de evidentie zelve dat iedereen met dezelfde kansen kan starten, maar helaas is dit vandaag de dag nog steeds niet het geval: racisme en discriminatie zijn zeer grote problemen en dat merken we nu op allerlei vlakken: een slechte band tussen jongeren en politie, jongeren die niet aan job geraken omwille van hun kleur en jongeren die zich moeten onthouden van bepaalde kledingkeuzes omwille van het spraakmakende neutraliteitsprincipe.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!