header.back to home

Bio

Ik ben een optimistische studente met een resolute mindset. Onze zorgen aankaarten en verdedigen bij de Vlaamse Regering, daar sta ik voor. Ik geloof enorm in jongerenparticipatie, ook wij horen aan tafel met beleidsmakers. Met mijn platform zorg ik ervoor dat jongeren betrokken worden bij het jeugdbeleid.

Tags

  • optimist

  • gebeten door politiek

  • klimaat

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Als adviseur vertegenwoordig ik de stem van jongeren met mijn platform. Ik breng ze via social media op de hoogte van besluitvormingen. Ik kan hun bezorgdheden aankaarten en verdedigen op Vlaams niveau. Wat jongeren aangaat, moet ook beleidsmakers en politici aangaan. De politieke agenda heeft ook invloed op ons en dat vergeten ze soms wel.

Wij zijn de toekomst(leiders) en horen dus ook aan de tafel met beleidsmakers. Ik ga opzoek naar opportuniteiten om onze bezorgdheden gehoord te maken bij de ministers. Ik wil me volledig smijten bij de Vlaamse Jeugdraad en zo onze stem luider laten galmen bij het Vlaams parlement. Als adviseur sta ik ook open voor verschillende visies en kom zoveel mogelijk in contact met de jeugd, alleen zo kan ik achterhalen wat er heerst bij jongeren.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben een studente Politieke Wetenschappen aan de VUB. Mijn liefde voor politiek werd aangewakkerd toen ik tot het besef kwam dat alles omtrent de mens en maatschappij met politiek heeft te maken. Naast politiek, ben ik ook een liefhebber van hits uit de jaren ‘60 tot ‘90. Tony Bennett en Lauryn Hill, dit zijn enkele artiesten die ik enorm bewonder. Funfact over mezelf: ik zing al meer dan 10 jaar bij een gospelkoor!

Van welk thema lig jij wakker?

Het thema Klimaat is voor mij van groot belang. We weten dat het een rampzalig effect zal hebben op ons als we niet ingrijpen. De overheid moet meer investeren in projecten die de Duurzame Ontwikkelingsdoelen bevorderen, vooral Doel 7, 9, 11-15. Klimaatverandering kan je niet uit één invalshoek aanpakken, investeren is een eerste doorslaggevende stap.

Ook Goed in je Vel moet meer aandacht verdienen. Cijfers tonen aan dat jongeren kwetsbaarder zijn op vlak van mentale gezondheid. We merken dat psychisch hulp zoeken ofwel veel te duur is, ofwel niet toegankelijk genoeg is. Ik pleit om mentale gezondheid toegankelijker te maken en betaalbare alternatieven zoals groepsgesprekken te voorzien. Op school moet men het hierover hebben en het taboe daarrond verbreken.

Last but not least: jongerenparticipatie. Men zegt vaak dat wij de toekomst(leiders) zijn, maar hoe kunnen we het beter doen in de komende tijd als we niet voldoende betrokken worden bij een (politieke) besluitvorming?

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!