header.back to home

Bio

De acceptatie, de rechten en de educatie over de LGBTQ+ community liggen mij nauw aan het hart. Jongeren verdienen een stem die luid en duidelijk weerklinkt. Ik zeg vaak meteen wat ik denk, maar ben de ultieme middenwegzoeker. Ik neem nooit een beslissing zonder iedereen gehoord te hebben.

Tags

  • Digital guru

  • LGBTQ+

  • Speelpleinanimator

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik laat mijn stem horen wanneer ik iets niet eerlijk vind. Liefst zo luid en zo duidelijk mogelijk. Ik ben niet de persoon die stil blijft zitten terwijl ik alles zie fout lopen. Zie ik iets niet goed gaan? Dan zal ik het zelf proberen beter te doen, of op z’n minst uitleggen hoe ik denk dat het beter kan. Ondanks ik zeer mondig ben, ben ik de ultieme middenwegzoeker. Ik neem nooit een beslissing zonder iedereen gehoord te hebben. Er zijn altijd twee, drie of soms zelfs tien of meer kanten aan een verhaal. Ik ga graag het debat aan om nadien mijn mening te nuanceren. Discussiëren doe ik graag over de inhoud, het maakt voor mij niet uit wie je bent of welke achtergrond je hebt. Jongeren verdienen een stem waarnaar écht geluisterd wordt. Ik wil daar met alle plezier mijn steentje aan bijdragen.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik heb drie grote passies: fotografie, muziek en jeugdwerk. Fotograferen doe ik al sinds jong, en ondertussen ook al twee jaar als freelance fotograaf. Het is enorm leuk om van mijn grootste passie mijn ‘studentenjob’ te maken. Ik speel al zo’n 10 jaar gitaar en vind zingen enorm leuk. Wanneer corona het toelaat, zou ik graag optreden. Mijn jongste passie is jeugdwerk. Al drie jaar sta ik met veel enthousiasme op het speelplein om kinderen een leuke vakantie te bezorgen.

Van welk thema lig jij wakker?

Ik vind gelijkheid één van de belangrijkste thema’s die er zijn. Vooral de acceptatie, de rechten en de educatie over de LGBTQ+ community vind ik enorm belangrijk. Ik heb zelf ondervonden hoe gebrekkig de kennis van jongeren hierover is. Uit eigen ervaring weet ik dat de acceptatie nog lang niet is wat ze moet zijn. Mensen kijken nog steeds raar op wanneer ze twee mannen hand in hand zien lopen. De acceptatie en zichtbaarheid van die community begint al achter de schoolbanken. Jongeren moeten veel meer leren over het ganse spectrum van seksuele oriëntaties. Veel jongeren weten nog niet op wie ze verliefd worden of met wie ze graag seks hebben. Het onderwijs helpt hen op dit moment onvoldoende bij deze zoektocht. De Vlaamse Jeugdraad heeft de mogelijkheid om op de tafel van beleidsmakers kloppen, en moet dat ook doen om dit thema bij politici op de agenda te zitten.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!