header.back to home

Bio

Gedreven twintiger met een passie voor vrijwilligerswerk. Ik doe niets liever dan werken met en voor jongeren. Zoveel fantastische, unieke jongeren heb ik al ontmoet bij Jeugdraad Deinze, KSA Oost- Vlaanderen, in Jeugdhuis Brieljant en in KSA Ahoy Vinkt. Nu breng ik hun stem en de stem van alle jongeren tot bij de minister!

Tags

  • Jeugdraad Deinze

  • sociaal werk student

  • armoedebestrijding

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

De verhalen en meningen van jongeren, die in de jeugdhuizen, de scholen, de pleinen en de skateparken voor het rapen liggen, wil ik tot in de Vlaamse bestuurskamers krijgen. Wij zijn het heden en de toekomst, en toch laten we ons te veel leven en sturen door volwassenen. Jullie verdienen nu inspraak! Daarvoor ga ik terug naar de basis. Naar jullie die nu opgroeien, die nu naar school gaan en die nu met vrienden chillen op pleintjes. Ik zal echt luisteren naar jullie. Ik zal met veel plezier een babbeltje slaan en weten wat jullie bezighoudt.

Er zijn ook veel jongeren die opgroeien in uitzichtloze situaties, die geen warme thuissituatie hebben, gebrek aan middelen hebben om aangenaam te kunnen leven... Al die jongeren staan in de kou. De Vlaamse Jeugdraad heeft al veel gestreden voor al deze jongeren en ik wil met volle goesting deze strijd versterken en verderzetten.

Vertel iets meer over jezelf?

Naar het schijnt ben ik niet van de grootste 😉 maar dat heeft mij nog nooit tegengehouden om op de barricades te kruipen voor jongeren. Koffie is de rode draad doorheen mijn leven. Zelfspot is mijn handelsmerk en promokledij… Ja dat draag ik gewoon graag omdat ik shoppen een marteling vind. Mijn brede muzieksmaak verbaast velen, misschien jullie ook wel? Politiek, sociaal- cultureel werk en geschiedenis wisten me altijd al te boeien. Ik woon nog op het platteland, maar ik verlang naar het leven in de stad.

Van welke thema's lig jij wakker?

Jongeren die opgroeien in armoede, die niet dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdsgenoten, dat raakt me. Meer nog! Ik wil hier echt werk van maken om ervoor te zorgen dat politici de verhalen, de ongefilterde realiteit te horen krijgen en er vooral rekening mee houden. Armoede vergt een totaalaanpak. Het is niet alleen een gebrek aan geld, maar het heeft ook impact op de sociale contacten van mensen.

Uitsluiting in zijn geheel, moet aangepakt worden: omwille van beperking, afkomst, genderidentiteit, religie… Ik wil dat alle kinderen en jongeren dezelfde kansen krijgen! Maar ook begeleid worden als zij niet in staat zijn om die kansen te benutten. In onder meer het onderwijs zie ik oplossingen zoals een stevig gelijke kansenbeleid voeren, inperking van de hoge schoolfacturen, maar ook extra inzetten op duaal leren. Ik zal ervoor strijden met collega-adviseurs om deze problematiek voortdurend aan te kaarten, armoede-organisaties erbij te betrekken en de kinderen en jongeren in armoede zelf het woord te geven!

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!