header.back to home

Bio

Politici praten veel, maar wij jongeren: wij doen.  Al 4 jaar ben ik vrijwilliger bij de Vlaamse Jeugdraad met psychisch welzijn als topprioriteit. Wil jij vertegenwoordigd worden door iemand die niet bang is om op de tafel te kloppen? Laat je stem dan horen, want we kunnen beter!  

Tags

  • mental health warrior

  • rechtuit

  • zingende keukenprinses

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Politici praten veel, maar wij jongeren: Wij doen. Ik besef dat mentaal welzijn geen luxe is, maar een recht. Dat jongeren elk hun eigen verhaal en zorgen hebben en dat het vooral veel beter kan. Het is enorm belangrijk dat jij jouw stem laat horen en ik wil alles in de strijd gooien om jouw geluid te vertegenwoordigen. Ik heb mij al jaren ingezet bij de Vlaamse Jeugdraad voor onderwerpen als onderwijs, psychisch welzijn, klimaat en jongeren in Europa. Jij als jongere weet wat goed is. We hebben Jeugdraadadviseurs nodig die tegen politici durven ingaan en op de tafel durven kloppen voor wat écht belangrijk is. Ik deed het al sinds mijn vijftiende als vrijwilliger bij de Jeugdraad. Nu wil ik graag zelf het heft in handen nemen en vechten voor waar jij en veel andere jongeren van wakker liggen, want ik vind dat niet meer dan normaal.

Vertel iets meer over jezelf.

Een gedreven Limburgse student in Gent die al sinds zijn vijftiende vrijwilliger is bij de Vlaamse Jeugdraad. Is part time keukenprinses en geeft graag zangconcerten in de douche. Wil graag de kiezel in de schoen zijn van politici en is gepassioneerd door het mentaal welzijn van jongeren. Gelooft dat het beleid beter kan door meer actie en minder gezever, want dat is wat we nu écht nodig hebben.

Van welk thema lig jij wakker?

Deze Coronacrisis legt druk iedereen, ook op jongeren. Psychologen zijn duur, hulp vaak moeilijk bereikbaar en het taboe is er niet minder op geworden. Het is daarom nu belangrijker dan ooit dat we mentaal welzijn op de eerste plaats zetten en de beleidsmakers wakker schudden dat verandering nodig is.  Zoals ik al zei: Je goed in je vel voelen is geen overbodige luxe. Het is een must. Onder het motto “het is oké om niet oké te zijn” moeten we allemaal wat meer begrip hebben voor het feit dat niet iedereen zich op elk moment super kan voelen. Vind jij dit ook? Laat dan zeker je stem horen, want we kunnen beter. Als je op mij stemt ben je ook zeker dat de thema’s: Onderwijs, mobiliteit, LGBTQI+-rechten, gelijke kansen en klimaat door mij op de agenda worden gezet, want dit zijn echte prioriteiten.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!