header.back to home

Bio

Wie de Vlaamse regering de afgelopen maanden heeft gevolgd weet: die kan wel wat advies gebruiken. Met nog maar 12 (!) procent van de jongeren die vertrouwen heeft in politici, moet de Jeugdraad maken dat de regering de echte problemen van de jeugd aanpakt en zo het vertrouwen terug verdient.

Tags

  • Brussel

  • Links

  • Armoede

Wat maakt jou de ideale jongerenadviseur?

Mijn grootste troeven zijn mijn onafhankelijkheid en brede politieke interesse. Los van een jongerenvereniging of politieke partij wil ik àlle Vlaamse en Brusselse kinderen en jongeren een stem geven in hun voornaamste adviesorgaan. Ik denk dat ik een geschikte persoon ben om dat met een open blik te doen. Door mijn journalistieke ervaring bij het studentenblad de Moeial, leerde ik veel bij over onderwijs, volg ik de politiek van dichtbij op en kwamen veel grieven van jongeren bij mij terecht. Die wil ik de komende jaren graag kanaliseren in adviezen van de Jeugdraad. Mijn schrijfervaring wil ik in de strijd werpen om als Jeugdraad nog meer te wegen op het maatschappelijk debat.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben Jan Meeus, ondertussen al 24 jaar. Maar noem me gerust Man Jeeus, voor de vrienden. Ik woon in Brussel en studeer aan de VUB. Ik waag me af en toe aan schilderen, vaker aan schrijven en dagelijks aan lezen. Ik heb twee katten, evenveel cavia’s en vier kippen. Ik hou van eten, drinken, roken en kunst.

Van welke thema's lig jij wakker?

Het verkiezingsthema dat me het meest wakker houdt is armoede. Het is een regelrechte schande dat mensen in ons welvarend land nog in armoede moeten leven. Pas als aan ieders primaire behoeften voldaan is, kunnen we het hebben over andere zaken. Bijvoorbeeld de toenemende onverdraagzaamheid en polarisatie in onze maatschappij. En nog veel andere ontwikkelingen die me zorgen baren, zoals als de stijgende onverschilligheid ten opzichte van de politiek. Nog maar 12 procent van de jongeren heeft vertrouwen in politici. In de jeugdraad wil ik de politiek weer bij de leefwereld van de kinderen en jongeren brengen, zodat ze ons vertrouwen kunnen terugwinnen.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!