header.back to home

Bio

Ik wil dingen veranderen op politiek niveau en initiatieven uitwerken die kinderen en jongeren meer centraal stellen. We moeten tegemoet komen aan hun bezorgheden, hun ideeën serieus nemen en SAMEN een impact realiseren om kinderen en jongeren nog een belangrijkere plaats te geven in deze maatschappij. Ik ben ambitieus, initiatiefvol, plichtbewust en nieuwsgierig en die doorzettingsvermogen vooropstelt en hard werkt om mijn doelen te bereiken. Nu wil ik deze uitdaging aangaan en een klankbord zijn voor jullie stem! Jullie kunnen rekenen op mij! Ik ook op jou.

Tags

  • Duurzame en slimme mobiliteit 

  • Ondernemend en strijdlustig

  • Blije spreeuw

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

“Heb vertrouwen in de jongeren, geef ze een kans en ze zullen je verrassen.” (Kofi Annan, diplomaat uit Ghana, zevende secretaris-generaal Verenigde Naties 1997-2006)

Van kleins af aan vind ik het belangrijk dat kinderen en jongeren gehoord worden door de politiek en een rol kunnen spelen bij het beleid dat tot stand komt in een bepaalde gemeente, provincie of Vlaanderen in het geheel. Ik wil graag een ambassadeur zijn voor kinderen en jongeren omdat ik vind dat er in het (huidige) beleid vaak over kinderen en jongeren wordt gesproken, maar niet MET hen. Nochtans is jeugdparticipatie zo belangrijk omdat deze jonge generatie de wereldburgers van de toekomst zijn en concrete onderwerpen kunnen aanreiken die ZIJ enorm belangrijk vinden. Daarom moeten we kinderen en jongeren vroegtijdig inschakelen en mee laten denken en beslissen over maatschappelijke thema’s.

Ik wil mij als jongerenadviseur enorm smijten en wil daarbij graag concrete initiatieven uitwerken om de Vlaamse Jeugdraad bekender te maken, mee samenwerkingen op te bouwen en het netwerk uit te breiden.

Vertel iets meer over jezelf.

Mijn hobby’s zijn tennis, padel en joggen. Ik probeer elke dag te sporten en ik heb al meegedaan aan verschillende sportevenementen. Een marathon lopen staat nog altijd op de planning! Ik heb 16 jaar in de scouts gezeten, waarvan 6 jaar als leiding. Mijn totem is ‘blije spreeuw’. Ik ben dus volgens anderen altijd opgewekt en positive minded. Ik ben iemand die graag de wereld verkent. Ik heb twee jaar geleden een half jaar in Tsjechië gestudeerd waar ik halve liters bier heb leren drinken, in een land heb geleefd waar frieten als groenten worden beschouwd en waar ik een kamer heb moeten delen met een Rus.

Van welke thema's lig jij wakker?

Mobiliteit, we moeten volop inzetten op alternatieve vervoersmiddelen zoals de trein of bus. Ik pleit voor meer en betere treinen en bussen die op tijd rijden en waar je elk moment op kunt rekenen op weg naar school, universiteit of werk. Het is ook een goed alternatief voor korteafstandsvluchten met het vliegtuig. Er moeten meer hogesnelheidstreinen komen en dit tegen een betaalbare prijs. Zo kan je gemakkelijk reizen tussen verschillende Europese grootsteden. Wie kijkt er nu niet uit naar een gezellige citytrip met de trein met de vrienden of de familie?!

Ondernemerschap: we moeten jongeren aanmoedigen om eigen bedrijfsideeën te ontwikkelen en moed inspreken om zelf een eigen bedrijfje uit de grond te stampen (start-up) en creativiteit en risico’s durven nemen toejuichen.

Digitalisering en duurzaamheid: we moeten volop de kaart trekken van een digitale omslag en bedrijven aanmoedigen om duurzamer te produceren.

Een efficiënt overheidsaparaat en justitie: wij moeten kunnen vertrouwen op een moderne en betrouwbare overheid die toegangelijk is voor iedereen en performant te werk gaat; het moet gedaan zijn met de straffeloosheid.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!