header.back to home

Bio

Een voorvechter voor de jeugd zowel in het heden als voor de toekomst en iemand die het beu is dat de jeugd altijd de zondebok is. De term ‘de jeugd van tegenwoordig’ om te klagen over jongeren is 2400 jaar geleden uitgevonden door de filosoof Socrates. Het mag gedaan zijn!

Tags

  • Hoopvol

  • Gelijke Kansen

  • Welzijn

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik heb al een hele weg afgelegd in mijn jeugd. 16 jaar chiro ervaring, sportclubs, leerlingenraden op school en daarboven verslijt ik al meer dan 10 jaar de toog van mijn jeugdhuis. Ik heb de binnenkant van de universiteit gezien, de arbeidsmarkt is geen vreemde voor mij en ik weet wat het is om elke dag hard te werken. Mijn ervaring laat het toe om mee te spreken op elk niveau waar de jeugd zich bevind. Daarenboven mag de jeugd fel verdedigd worden. Altijd wordt er maar geklaagd op de jeugd, zelfs in tijden van corona is het onze schuld. Wist u dat de eerste keer dat er slecht geschreven werd over de ‘jeugd van tegenwoordig’ dit was door de Griekse filosoof Socrates? Het is dus niet bij de jeugd waar iets fout zit, het zijn de oude mensen die al 2400 jaar lopen te klagen over de jeugd!

 

Vertel iets meer over jezelf.

Voor zover full time ploegenwerk mij nog vrije tijd over laat spendeer ik dit voornamelijk aan alle verenigingen waar ik in zit en op stap gaan met mijn vrienden. Ik ben een grote fan van bordspellen en ik organiseer zelf dungeons and dragons avonden. Op een dood moment vind je mij terug achter mijn computer wanneer ik aan het gamen of een meme aan het maken ben.

Van welke thema' lig jij wakker?

We mogen de hoop niet verliezen. Ondanks dat het een harde, koude wereld is daarbuiten en corona dit absoluut niet beter heeft gemaakt mogen we het niet opgeven. We moeten de hoop behouden dat we het klimaat kunnen keren en onze samenleving gezonder kunnen maken. We leven nog altijd in een fantastisch Vlaanderen waarin niemands lot is bepaald van bij de geboorte. Waarin we vrij zijn om te doen wat we willen en alles mogelijk is. Tezamen kunnen we deze wereld beter maken met gelijke kansen voor iedereen en een doel om naar te streven zodat we niet stuurloos zijn. Hiervoor moeten we hoopvol zijn dat de wereld ons niet vergeten is, nu niet en in de toekomst niet. Dus… hoop jij met mij mee?

Blijf op de hoogte!