header.back to home

Bio

Wat ik wil? Jongeren moeten kunnen durven dromen. Dromen van een duurzame toekomst voor alle generaties. Dromen van gezonde ruimte om te groeien. Dromen van eerlijke kansen voor iedereen. Door mijn achtergrond bij verschillende jongerenorganisaties weet ik wat leeft bij jongeren en kan ik problemen omvormen tot concrete actie.

Tags

  • Klimaatactie

  • Empathische scheidsrechter

  • Ethische ecotariër

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Jullie stem wordt de mijne en mijn prioriteit is de jouwe. Ik kan niet toekijken langs de zijlijn hoe jongeren zo gemakkelijk opzij geschoven worden, ik wil actie. Daar ga ik voor: luisteren, begrijpen, maar vooral doen. Naast actie vind ik het ontzettend belangrijk dat iedereen betrokken wordt. Komende jaren ga ik de dialoog niet leiden, maar als empathische scheidsrechter bewaken. Dat is mijn sterkte. Ik hoef geen podium, ik wil zelf een podium zijn voor alle jongeren. Als perfectionist werkt mijn brein zoals een spons, veel informatie opslorpen is mijn talent. Daarom kruip ik bewust naar de achtergrond om vanuit helikopterzicht goed te luisteren en te analyseren met oog voor iedereen en alle verschillende perspectieven. Mijn stem spaar ik om nadien al die meningen te vertalen in weloverwogen adviezen waarmee we ook écht samen aan de slag gaan. Net dat maakt me enthousiast, ik heb er keiveel goesting in!

Vertel iets meer over jezelf.

“Climate generation right over here!" Zo organiseerde ik een klimaatmars voor Sint-Niklase jeugd en verlaag ik mijn ecologische voetafdruk als “ecotariër”. Als bestuurslid, vrijwilliger of ambassadeur engageer ik me bij (jongeren)organisaties zoals YOUCA, Globelink, GreenOffice en Solidagro. Vroeger was ik ook voorzitter van de leerlingenraad. Nu studeer ik geografie aan de KULeuven waar ik ook studentenverantwoordelijke ben. Wees gerust, ik las geregeld ook dutjes in of ontspan door piano te spelen, te lezen, fantasieverhalen te schrijven of Dungeons&Dragons te spelen.

Van welke thema's lig jij wakker?

Hoe kan het dat jongeren moeten spijbelen om gehoord te worden? Hoe kan het dat we als jongeren steeds onze toekomst moeten ondergaan, terwijl we ook nu een verschil kunnen maken? Net zoals 98% van de jongeren lig ik wakker van klimaatverandering. Als we zo verder gaan, verliezen we zowat het meest kostbare van onze samenleving: onze aarde, de basis waar alles rond draait. Hoe kan je zoiets negeren? Klimaatopwarming moet dringend als een crisis benaderd worden, waarom bijvoorbeeld geen “klimaatveiligheidsraad”? Zolang dat niet gebeurt, blijf ik protesteren tot in het parlement als het hoeft. Ambitieuze, concrete en duidelijke klimaatactie voor en door jongeren, daar wil ik werk van maken. Jongeren hebben een zinvolle stem, een frisse en positieve kijk op onze wereld en dat mag niet verloren gaan doorheen de klimaatchaos. Zo komt er weer ruimte en perspectief voor jongeren om te spelen, te groeien, te durven dromen.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!