header.back to home

Bio

Ik ben Kyell en ik ben gedreven om de stem van de jeugd te doen weerklinken bij de beleidsmakers. Ik wil mij vooral focussen op het psychisch en fysisch welzijn van onze jeugd. Alsook het besef over sociale media, de gevaren en de privacy die hierbij hoort. #Yell4Kyell

Tags

  • Betrouwbaarheid

  • Privacy

  • Welzijn

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik ben een zeer gedreven persoon en wil mij daarom ook 100% smijten voor deze opdracht. Ik denk dat het belangrijk is dat de Vlaamse Jeugdraad aan naambekendheid wint en dat deze een zo groot mogelijke groep bereikt. Deze groep kan op hun beurt hun mening zeggen waarmee de Vlaamse Jeugdraad dan aan de slag kan gaan. Ik wil er voor zorgen dat dit gebeurt. De stem van de jeugd laten weerklinken in de grondvesten van de beleidsmakers.

Ik besef ook dat deze zeer moeilijke tijden waarin we nu leven een impact hebben op het mentale welzijn van de gehele bevolking. Het is daarom zeer belangrijk om dit bespreekbaar te maken en hulp aan te bieden voor diegene in nood. Ik denk ook dat privacy en sociale media zeer belangrijke thema’s zijn in deze moderne samenleving, thema’s die de oude krokodillen in de Wetstraat niet hoogachten.

Vertel iets meer over jezelf.

Mijn hobby’s zijn vooral gamen en met vrienden afspreken. Ik durf mij ook al eens verdiepen in de politieke, sociale en economische problemen van onze maatschappij. Ik ben ook een echte dierenliefhebber. Ik heb zelf een schattige puppy genaamd Minnie en enkele vissen in mijn vijver waar ik tot rust kan komen.

Van welke thema's lig jij wakker?

Enerzijds lig ik wakker over klimaat en milieu omdat dit echt wel een uitdaging zal zijn voor mijn generatie en de volgende. Daarom vind ik ook dat mijn generatie inzeg mag hebben op het toekomstige beleid. Daarbij denk ik persoonlijk vooral aan 2 zaken: Nucleaire energie en elektrische auto's!

Anderzijds spreekt ook welzijn mij aan. Vooral het psychische, dat jongeren zich goed kunnen voelen offline op school, maar ook online op sociale media. Ik heb zelf ervaren wat pesten op beide platforms is en vind dat dit bespreekbaar moet worden met aansluitend meer laagdrempelige hulp. Ik wil ook preventief werken en de jongere jeugd doen beseffen wat privacy is, wat de gevaren zijn en wat ze wel en niet moeten delen online. Ik wil hen leren hoe ze zichzelf moeten beschermen.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!