header.back to home

Bio

Vooroordelen, vakjesdenken, stereotiepen, dat is niets voor mij. Ik ben een kritische zestienjarige met een open geest. Ik denk out-of-the box en moedig jongeren aan om voor zichzelf op te komen. Iedereen verdient het om zichzelf te zijn. Hiervoor blijf ik mij altijd inzetten, zowel voor plus achttienjarigen als voor min achttienjarigen.

Tags

  • Gedreven positivist

  • Luisteren en gehoord worden

  • Gelijke Kansen

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Het leven van elk kind en elke jongere verbeteren, dat is mijn doel. Ik ga ervoor zorgen dat beleidsmakers rekening houden met iedereen. Iedereen verdient het om gehoord te worden. Iedereen verdient het om zichzelf te zijn. Als jongerenadviseur ga ik mezelf inzetten voor anderen en anderen aanmoedigen om voor zichzelf op te komen. Ik geef anderen een platform om hun stem te laten horen. Betrokkenheid is key.

Ik ben een gedreven zestienjarige met een kritische open geest. Ik denk graag out-of-the box. Ik vertegenwoordig niet alleen mijn leeftijdsgenoten, maar ook iedereen die zijn/haar/hun stem niet kan laten horen, jonger of ouder. Ik geloof in gelijke kansen voor iedereen en zet mij daarvoor in. Jullie ideeën omzetten in concrete acties, ik kijk ernaar uit.

Vertel iets meer over jezelf.

Een positieve en enthousiaste jongere? Dat ben ik! Mijn energie steek ik graag als vrijwilliger in de werkgroep duurzame mobiliteit bij de Vlaamse Jeugdraad en bij YOUCA. Daar kan ik mij altijd met hart en ziel smijten met anderen in het bedenken en organiseren van acties rond shrinking space: de te beperkte inspraak van jongeren. Daarnaast dans ik en speel ik viool.

Iedereen kan altijd op mij rekenen, zeker als ze een luisterend oor of discussiepartner nodig hebben.

Van welk thema lig jij wakker?

Vooroordelen, discriminatie en psychisch welzijn. Daar lig ik wakker van. Daar spreek ik mensen over aan. Vakjesdenken, stereotiepen, intolerantie: dat is niets voor mij!

Jongeren moeten de kans krijgen om zichzelf te zijn. Ze moeten kunnen leven in vrijheid en zonder vooroordelen, sociaal, educatief, sportief, creatief. Een onderscheid maken op vlak van kleur, gender en seksuele geaardheid mag niet gebeuren. Niet in de media, niet op school, niet op het werk. Ook het taboe rond psychisch welzijn moeten we doorbreken. Psychische hulp moet bespreekbaar en betaalbaar worden. Samen met jullie ga ik volop voor verandering en actie.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!