header.back to home

Bio

Stel je een heksenbrouwseltje voor met een goede portie activisme en enthousiasme, heel veel emoties en liefde voor Pippi Langkous, besprenkeld met discobolletjes, een spectaculaire ontploffing en poef: Lisa! Of in de woorden van mijn vrienden: gepassioneerd, ervaren, geëngageerd. Maar zeg nu zelf, dat klinkt saaier.

Tags

  • regenboogliefhebber

  • Mensenrechtenvoorvechter

  • boomknuffelaar

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik wil vanuit mijn jonge, empatische, ambitieuze en steeds kritische blik bijdragen aan de adviesraad.
Al jaren kom ik op voor de rechten van kinderen, jongeren & minderheden binnen verschillende jeugdorganisaties, op school, als activiste en op straat. Nu wil ik dit ook op niveau van de politiek doen.
Het verschil maak ik door mijn voelsprieten uit te steken, naar zoveel mogelijk verschillende meningen te luisteren en pas dan zelf een mening te vormen of dat te vertalen naar adviezen.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben sociologie studente aan de vub, daar zal je me niet zo vaak zien omdat ik altijd van overal heen en weer vlieg (lees trein). Ik ben actief bij veel jongerenorganisaties: als vrijwilliger bij globelink, bestuurslid bij YOUCA en tourist bij de Vlaamse Jeugdraad.
Mijn overgebleven tijd besteed ik aan theater en andere kunstvormen. Oh en, korte flex: ik spreek 6 talen!
Waar ik echt op kick is onze generatie vol inspirerende jongeren volledig zien gaan voor verandering!

Van welk thema lig jij wakker?

Een sterk klimaatbeleid hoort nummer 1 prioriteit te zijn. Als we nog een schijn van kans willen maken op een goede toekomst voor mens, dier en planeet is het nu of nooit en liever gisteren dan vandaag.
Als biseksuele vrouw weet ik hoe het voelt om uitgesloten te worden, om bang over straat te lopen, om representatie te missen. Ik erken ook mijn enorme privileges en wil die gebruiken om een podium te bouwen voor anderen.
Een sterke toekomst bouwen we samen op en laat niemand achterwege! Zolang dat niet het geval is, lig ik wakker.

Blijf op de hoogte!