header.back to home

Bio

Als jonge vrouw met een multiculturele achtergrond wil ik de diversiteit van Vlaanderen weerspiegeld zien in het beleid. Jongeren zijn onze toekomst maar zorgen voor morgen begint vandaag. Ik wil mijn stem gebruiken om anderen een stem te geven. Zodat élke jongere zich gehoord voelt.

Tags

  • Gelijke Kansen

  • Mentaal Welzijn

  • Klimaat

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik wil dat de Vlaamse Jeugdraad een aanspreekpunt is voor álle jongeren. Ik wil vooral luisteren naar waar jullie van wakker liggen. De gekozen thema’s moeten worden omgezet naar daadwerkelijk beleid. Ideeën zijn mooi, concrete actie nog beter. Ik wil een stem zijn voor al de jongeren die zich niet gehoord voelen. De stem van jongeren wordt vaak vergeten, terwijl de beslissingen die vandaag worden genomen grote invloed hebben op onze toekomst. Belangrijk is dus dat wij meer betrokken en aangemoedigd worden om te participeren en inspraak te hebben op het beleid. Ook representatie is noodzakelijk. Ik hoop taboedoorbrekend te zijn. Ik hoop voor alle andere jongeren met psychische problemen, een alleenstaande ouder, multiculturele of adoptieachtergrond een voorbeeld te kunnen zijn dat ikzelf in mijn kindertijd zo hard heb gemist.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben in Brugge opgegroeid, maar wou al snel de wereld ontdekken. Op mijn 17e heb ik een jaar solo gereisd en over heel Europa vrijwilligerswerk gedaan. Ook in België ben of was ik actief bij organisaties zoals Amnesty International, Animal Rights, Poverello, Rosa, enz. Anderen helpen is wat mij van jongs af aan passioneert. Nu focus ik mij vooral op mijn studie Social Sciences aan de Vrije Universiteit Brussel. Verder geniet ik van vrienden, film en piano spelen.

Van welke thema's lig jij wakker?

Ik wil een beleid dat diversiteit als een meerwaarde ziet. Een op de drie Vlaamse kinderen is van buitenlandse afkomst en toch zien we overal discriminatie. Ik wil samen bruggen bouwen. Ik wil mij ondanks alle verdeeldheid en polarisatie vooral focussen op wat ons verbind. Ik geloof enorm in de kracht van jongeren. We zijn tot zoveel in staat, en tot nog veel meer als we de kansen ertoe krijgen. Wat dus bovenaan de agenda moet komen te staan: gelijke kansen voor élke jongere, ongeacht leeftijd, genderidentiteit, seksuele geaardheid, etniciteit, afkomst, of eender welke achtergrond. En hopelijk kan dit bijdragen tot minder psychische problemen, want ook deze zorgwekkende cijfers horen op de prioriteitenlijst.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!