header.back to home

Bio

Hey! Ik ben Margo. De belangrijkste jeugdthema’s voor mij zijn gelijke kansen, klimaat en armoede. Jeugdbeleid maken we samen. Als kandidaat-jongerenadviseur wil ik heel aanspreekbaar zijn. Deel jouw mening met mij via FB, IG of Tiktok!

Tags

  • Gelijke Kansen

  • Klimaat

  • Musicalfan

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Als jongerenadviseur wil ik heel aanspreekbaar zijn. Jeugdadvies schrijf je niet alleen, dat doe ik samen met jullie. Ik kom dagelijks met jongeren in contact. Tijdens mijn lessen aan de universiteit in de master Internationaal en Europees recht zit ik tussen leeftijdsgenoten. In het weekend ben ik zwemjuf en dan zit ik tussen de kinderen. Wanneer ik volgend jaar afstudeer sta ik dankzij mijn diploma als geschiedenisleerkracht nog dagelijks tussen jongeren. Maar ik wil graag de stem van nog meer jongeren vertegenwoordigen. Daarom mag je mij altijd contacteren via Facebook, Instagram of Tiktok.

Ik ga me voor de volle 200% smijten voor de functie als jongerenadviseur. De meerderheid van de jongeren vertrouwt politici niet. Ik wil dit wantrouwen in de politiek graag een beetje verminderen. Samen laten we de stem van de jeugd luider klinken dan ooit. We maken van de drie verkozen jeugdthema’s een ‘hot topic’.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben een enorme fan van musicals. Zodra de theaters terug openen, ga je mij daar zeker terugvinden. Zelf volg ik musicalles in Lier. In mijn vrije tijd doe ik ook graag mee aan amateurmusicals. Daarnaast ben ik ook bestuurslid bij het Vlaams Jeugd Parlement (VJP). Jaarlijks geeft deze organisatie jongeren de kans om drie dagen parlementslid of journalist te zijn in het Vlaams Parlement. Dankzij het VJP is mijn politieke interesse sterk gegroeid.

Van welke thema's lig jij wakker?

Gelijke kansen vind ik heel belangrijk. Ik ben twee jaar vrijwilliger geweest bij Buddy Project Leuven. Deze organisatie helpt jongeren uit kansarme gezinnen en jongeren met leerproblemen. Als huiswerkbegeleider heb ik zo twee jongeren telkens een jaar lang geholpen. Dit soort organisaties verdienen meer aandacht. Vandaag nemen we gelijke kansen nog té vaak als vanzelfsprekend. Élk kind heeft recht op gelijke kansen, zeker in het onderwijs. ’s Avonds lig ik ook wakker van armoede en klimaat. Mijn mening over deze twee jeugdthema’s vind je terug op mijn Facebook of Instagram-profiel.

Daarnaast ben ik feminist. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen vind ik heel belangrijk. De uitdagingen liggen anders dan tien jaar geleden. Mannen en vrouwen worden nog te vaak in een hokje geduwd. Respect voor elkaar is soms ook ver zoek. Zowel mannen als vrouwen moeten kunnen dragen wat ze willen zonder oordeel.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!