header.back to home

Bio

Eens babbelen op café? I’m your girl! Ik smijt me volledig voor jongeren hun mentale gezondheid. Iedereen heeft het recht om eens een babbel te hebben wanneer dat nodig is, zonder het gevoel te hebben dat je aan het zagen bent. Dit moet uiteindelijk toch de tijd van ons leven zijn?

Tags

  • Mentale gezondheid

  • activist

  • babbelaar

Wat maakt jou dé ideale adviseur?

Ik durf mijn mond open te doen! Veel volwassenen denken dat de jeugd niet bezig is met beleid, maar ik vind dat dikke zever. Wij horen evenveel betrokken te worden bij beslissingen als de oudere generatie. Ik wil met jullie in gesprek gaan over wat jullie belangrijk vinden en dat tot bij de ministers brengen. Ik kijk er naar uit om jullie mening te horen over de wereld en uitvoerige gesprekken te hebben met jullie. De jeugd is de toekomst, dus we mogen ons wel eens laten horen! De politiekers mogen zich voorbereiden voor een generatie die niet meer bij de pakken zal blijven zitten.

Vertel iets meer over jezelf!

Ik zit in mijn 1e jaar sociologie aan de UGent. Als ik niet bezig ben met mijn studies, zal je me met mijn bubbel op café vinden. Ik ben ook een echte plant-mom. Als ik een eenzame plant op de grond vind, mag je zeker zijn dat ik hem meeneem. Tijdens de zomer vind je me terug als moni bij Kazou. Zo niet, ben ik een boek aan het lezen bij het water met een handvol frambozen :).

Van welke thema's lig jij wakker?

Goh, ik vind ze allemaal belangrijk, maar als ik er eentje moet kiezen, dan toch mentale gezondheid. Veel te veel jongeren durven niet over hun zorgen/problemen te praten. Er zijn al veel goede acties zoals rodeneuzendag. Toch is er nog veeeeeeeel werk aan de winkel. Ik denk dat nu vooral het probleem is dat mentale problemen nog niet genoeg begrepen worden. “Voel je je niet goed? Probeer gelukkig te zijn!” Alsof zo een uitspraken je magisch beter laten voelen.
Naast mentale gezondheid, vecht ik enorm voor een betere seksuele opvoeding van jongeren. Het enige wat ik me nog herinner van de lessen op school is het heteroseksuele, biologische aspect voor als je kinderen wil. Niets rond LGBTQ+, niets rond consent, niets rond soa’s en maar heel weinig rond anticonceptiemiddelen. Je zou denken, zoek het dan zelf op. Maar zoals jullie weten, is dokter google niet zo betrouwbaar ;).

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!