header.back to home

Bio

Een geëngageerde student die de politiek op zijn kop wil zetten. Ik zet mij vooral in voor gendergelijkheid en geen discriminatie. Vanuit mijn nieuwe thuis in Brussel kan ik rechtstreeks de politiek zien. So politicians, you better watch out!

Tags

  • Gelijke Kansen

  • Queer

  • Plantenfreak

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Luid. Zo kan je mij het best beschrijven. Als ik me vastbijt in een onderwerp, laat ik het niet los. Ik ga door tot onze stem deftig gehoord wordt. Je kan mij dus zeker vertrouwen om politici ‘lastig te vallen’ met onze stem. Of dat nu met een zot advies of met een megafoon voor het parlement is. Daarnaast vind ik het superleuk om samen te werken met andere jongeren. Hoe meer input van jongeren, hoe beter het project. Ik heb gewoon keiveel zin om mij 100% in te zetten voor jullie. En ik meen het hè.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben een 18-jarige Bruggeling die in Brussel woont. Als een sociale wetenschapper aan de VUB bestudeer ik de wereld van de jongeren. Je kunt me ook horen op de Bloempotcast waar ik verhalen promoot over duurzame jongeren. Ik speechte in het Vlaams parlement voor het stemrecht van 16-jarigen. In de Brugse gemeenteraad pleitte ik voor een serieus klimaatbeleid. Je kan mij vaak terugvinden op marktjes of in plantenwinkels. Ik hou me dan ook graag bezig met mijn grote trots: mijn plantencollectie.

Van welke thema's lig jij wakker?

Elke jongere moet gelijk behandeld worden, je gender en geaardheid mogen nooit een probleem zijn. Je hoort nog te vaak verhalen van slachtoffers van seksisme of homofobie. België moet hét land zijn waar je jezelf kan zijn. Humor en vrije meningsuiting zijn geen excuus. Op school moeten jongeren leren om diversiteit juist nice te vinden in plaats van iets negatief. Daarom wil ik een deftige representatie in het lerarenkorps. En vooral in het leerplan. Diversiteit moet met actuele gebeurtenissen zoals BLM beter besproken worden. “No freedom ‘till we’re equal, damn right I support it!”

Btw, check mijn volledige beleidsplan hier

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!