header.back to home

Bio

Met veel plezier engageer ik me voor de rechten en bescherming van kinderen en jongeren in onze samenleving. Ik sta voor een sterke samenleving waarin iedereen kan meedoen. Door mijn vermogen om te verbinden, geloof ik dat ik een stem kan zijn voor mijn generatiegenoten. Ik geloof dat ik hun gevoelens kan omzetten in woorden die duidelijk en overtuigend zijn.

Tags

  • Gelijkheid

  • Vrijheid

  • Solidariteit

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik bied altijd een luisterend oor en meen dat ik de gevoelens van jongeren kan omzetten in woorden die duidelijk en overtuigend zijn. Ik ben kritisch, analytisch, gemotiveerd en creatief. Ik beschik over een open geest. Problemen bekijk ik vanuit verschillende perspectieven en ik denk aan meerdere mogelijkheden om ze op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat ik als lid van de jeugdraad een belangrijke bijdrage kan leveren aan de vooruitgang van onze samenleving.

Ik zet geen stap naar achter voor uitdagingen. Dankzij mijn doorzettingsvermogen doe ik er alles voor om mijn uitdagingen te overwinnen en mijn doelen te bereiken. Hiervoor verkies ik niet altijd de makkelijkste wegen, want niet alle wegen leiden naar Rome.

Vertel iets meer over jezelf.

Naast mijn inzet in de jeugdraad van mijn gemeente, in organisaties zoals Plan International of mijn studie Latijn-moderne talen in het zesde middelbaar, vermaak ik me door muziek te schrijven en te rappen. Soms ben ik ook op een basketbalveld te vinden of op een skatepark waar ik tevergeefs mijn skills probeer te verbeteren.

Van welke thema's lig jij wakker?

Ik streef naar een toekomst met welvaart, vrijheid en solidariteit. Het bestaan van ongelijkheid doet me erg pijn. Ik vind het ontoelaatbaar dat mensen niet dezelfde kansen krijgen, dat talent onbenut blijft. Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. De waarde van diversiteit is iets waarvoor wij moeten vechten. Diversiteit moet gestimuleerd worden. Gelijkheid moet gepromoot worden door de meerwaarde hiervan te tonen. Daarom sta ik voor gelijke kansen op school, op de arbeidsmarkt en onze samenleving in het geheel.

Armoede en de niet grondige aanpak van welzijn raken me ook. We hebben te maken met grote maatschappelijke uitdagingen als gevolg van COVID-19 en meer mensen lijden aan armoede in deze beroerde tijden. Er moet preventief ingegrepen worden.

Depressie is een vaak voorkomende mentale probleem bij jongeren die vaak onbehandeld blijft. Er moeten dringende maatregelen genomen worden om het zelfbeeld van jongeren te versterken.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!