header.back to home

Bio

Mijn naam is Vinnie en ik ben een enthousiaste babbelaar. Ik ben het zat dat jongeren niet gehoord worden door politici. Ik wil dat alle jongeren zich goed in hun vel kunnen voelen en dezelfde kansen krijgen. Vind jij dat ook ? Geef me dan zeker je stem.

Tags

  • Babbelaar

  • Goed in je vel

  • Gelijke kansen

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Na mijn deelname aan het Vlaams Jeugd Parlement in 2019 wil ik me graag verder inzetten voor jongeren op het beleidsniveau. Het is zeer belangrijk dat de stem van kinderen en jongeren gehoord wordt tot in het parlement. Ik denk dat er te weinig stil gestaan wordt bij de visie van jongeren op allerlei thema’s. Wat speelt er bij kinderen en jongeren en waar liggen ze wakker van in 2020? Ik geloof enorm hard in de sterktes en capaciteiten van mijn generatie. Ik ben enorm gemotiveerd om deze uitdaging samen met andere geëngageerde jongeren aan te gaan. Let’s do this!

Vertel iets meer over jezelf.

Ik ben Vinnie en studeer sociaal werk. Ik ben een enthousiaste babbelaar die graag op stap gaat met vrienden. Ik heb een brede interesse in verschillende maatschappelijke thema’s en wil er vaak meer over weten. Ik daag mezelf graag uit en probeer graag nieuwe dingen. Ik vind het super om een nieuwe stad te ontdekken of een reis te maken naar een unieke bestemming. Daarnaast ga ik graag sporten en ben ik vrijwilliger bij Vlaamse Vereniging Autisme.

Van welke thema's lig jij wakker?

Het mentaal welzijn van jongeren is zo belangrijk! Heel wat jongeren voelen zich niet goed in hun vel en daar maak ik mij zorgen om. Ik denk dat er veel druk op de schouders van jongeren ligt om te presteren op verschillende vlakken. Heel wat jongeren voelen zich niet gehoord. Dit moet veranderen! Ik denk dat de Vlaamse Jeugdraad een belangrijke rol speelt om alles waar jongeren van wakker liggen aan te kaarten in het parlement.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!