header.back to home

Bio

ð  Hey! Als brulkikker sta ik klaar om jouw stem te zijn. Taboes bestaan niet. Tegen de stroom ingaan is een van mijn specialiteiten. Mijn Miranda zegt da ook altijd. Stem op Xander, ik ga ervoor als geen ander. 

Tags

  • Onderwijs

  • Flauwe humor

  • Inspraak

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Waarom op mij stemmen? Over die vraag heb ik vele dagen en weken moeten nadenken. Als jongere en als leerkracht word ik geconfronteerd met verhalen die niet kunnen. Jongeren die hun schoolboeken niet kunnen betalen en zich slecht voelen in hun vel. Ik herken dit sterk bij mijzelf. Het is dan ook brut dat deze thema’s maar eens per jaar in de picture komen. Als adviseur wil ik hieraan non-stop mijn aandacht geven. Luisteren naar jou en samen zoeken naar oplossingen. Een stem voor mij is een stem geven aan de duizenden jongeren die zich vergeten voelen. Let me be your voice

Vertel iets meer over jezelf.

Buiten het verzuipen in verbeterwerk ben ik een amateurspecialist bingewatchen. Netflix heeft dan ook weinig geheimen voor mij. Een van mijn grootste interesse is de VS en de verkiezingen. Wie zal het worden? Die ene oude witte man of de oude oranje man? Daarnaast samen met mijn vriend de wereld te verkennen en dat zo goedkoop mogelijk. Perfect mogelijk en zelfs met verrassingen van locaties en ervaringen.

Van welke thema's lig jij wakker?

Je goed in je vel voelen is nog nooit zo belangrijk geweest. Wekenlang in lockdown, terug naar school, beginnen werken… Het zijn maar een handvol voorbeelden waarmee we geconfronteerd worden. Het mentale is veel te vaak vergeten. Zelfmoordcijfers blijven stijgen en de burn-out is niet alleen maar iets van onze ouders. Al dit heeft een enorme impact op jouw identiteitsontwikkeling en zelfbeeld. "We have to start by lifting people up instead of tearing them down". Als leerkracht geloof ik dan ook sterk dat de klas de ideale omgeving is om hieraan te werken. Zo geloof ik dat onderwijs een sterke rol kan spelen in alle 5 de thema’s die naar worden geschoven. Dat maakt mij als jonge leerkracht dan ook de ideale brug tussen jeugd en onderwijs.

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!