header.back to home

Bio

Geëngageerde twintiger met een passie voor speelpleinwerk. Ik wil me helemaal smijten om de mentale gezondheid van jongeren aan te pakken. Daarnaast ijver ik voor gelijke kansen, zodat iedereen zich ten volle kan ontwikkelen. Ik heb alvast veel goesting en tijd vrijgemaakt om deze uitdaging aan te gaan!

Tags

  • Doorzetter

  • Mentale Gezondheid

  • Gelijke Kansen

Wat maakt jou dé ideale jongerenadviseur?

Ik heb goesting! Goesting om mij helemaal te geven om de stem van kinderen en jongeren te vertegenwoordigen in Brussel! Het is belangrijk dat er geluisterd wordt naar ons. Als jongerenadviseur wil ik weten wat er speelt in onze leeftijdsgroep. Daarom sta ik open om met iedereen in gesprek te gaan, om jongeren via sociale media te bevragen, om jongeren in te lichten wat er beslist is … Ik wil er koste wat het kost achter komen wat jongeren willen zien veranderen in hun samenleven, ik zal elke mening serieus nemen en deze ideeën met volle enthousiasme verdedigen in de Vlaamse Jeugdraad. Daarnaast zal ik er alles aan doen om de bezorgdheden van jongeren te laten horen aan hogere instanties. Ik heb al ervaring opgedaan in de lokale jeugdraad in Zwalm. Nu is het voor mij tijd om dit engagement door te trekken naar het Vlaamse niveau.

Vertel iets meer over jezelf.

Mijn vrije tijd vul ik in met mijn twee grote passies. Ten eerste hou ik mij bezig met Speelplein Munkie in Zwalm, waar ik al acht jaar animator ben. Deze hobby loopt steeds meer uit de hand. Ik ben namelijk intussen ook al drie jaar hoofdanimator, voorzitter van de stuurgroep en lid van de lokale Jeugdraad in Zwalm. Gelukkig heb ik een hart voor de jeugd en amuseer ik mij rot! Daarnaast geef ik elke week het beste van mezelf op het voetbalveld!

Van welke thema's lig jij wakker?

Aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren is door het coronavirus belangrijker geworden dan ooit. De impact van dit virus op jongeren wordt zwaar onderschat, het is niet eenvoudig om je voor te stellen hoe het is om als jongere in dit tijdperk te leven: het grote plezier van school werd ons afgenomen door alles online te laten verlopen, onze schermtijd ging exponentieel de lucht in, sportclubs sloten en ook een cafeetje om met vrienden hierover te ventileren, werden vroeger gesloten. Dit zijn maatregelen die uiteraard belangrijk waren/zijn voor de inperking van dit virus, maar naar de mening van onze jongeren werd niet geluisterd. Jammer, want ook zij hadden goede ideeën. Hier moet iets aan veranderen!  Ten tweede vind ik dat elk kind gelijke kansen moet krijgen in België, ongeacht afkomst, geloof, gender, beperking geaardheid…

aankondiging-verkiezingen.png

Blijf op de hoogte!