header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Maryline

Ik wil als adviseur de aandacht vragen voor kinderen en jongeren die weinig gehoord worden binnen deze samenleving. Ik heb ervaring als jeugdwerker met verschillende groepen kinderen en jongeren die minder kansen krijgen. Ondertussen ben ik educatief medewerker, wat wil zeggen dat ik jeugdwerkers en animatoren begeleid en veel contacten heb binnen het jeugdwelzijnswerk. Als adviseur ga ik aan de slag met hun signalen en breng ik deze op de agenda van de Vlaamse Jeugdraad.

Ik merk meer en meer verdeeldheid op binnen onze maatschappij. ‘Wij’ en ‘zij’ wordt te sterk uitgespeeld binnen de politiek en sijpelt door naar hoe wij omgaan met elkaar. Ik wil werken aan verbinding en aandacht vragen voor gelijke kansen.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik beschrijf mijzelf als zeer sociaal en ben dan ook het grootste deel van mijn vrije tijd bij vrienden, op events, in verschillende cultuurhuizen, op debatten,… De laatste jaren zet ik mij ook meer in binnen het sociaal activisme. Strijden tegen ongelijkheid en discriminatie zit verweven in mijn job en mijn vrije tijd.

Ik kan ook erg genieten van de natuur. Een lange wandeling met de hond is voor mij de perfecte manier om mijn weekend af te sluiten.

Wat is de ambitie van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Uit De Marge vzw is het steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie. Wij gaan hiervoor aan de slag op verschillende niveaus. We ondersteunen kinderen en jongeren binnen verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen, begeleiden jeugdwerkers door het geven van vorming en coaching en eisen aandacht voor kinderen en jongeren binnen het beleid. Daarnaast is Uit De Marge een expertisecentrum en organiseren we jaarlijks verschillende studiedagen en congressen.

Zelf werk ik als educatief medewerker. Ik ondersteun jeugdwerkers door het geven van vorming, intervisie en lerende netwerken. Ook werk ik projectmatig met jongeren samen door trajecten met hen te ondersteunen en te zoeken naar verbinding binnen een stedelijke context.

aankondiging-verkiezingen.png