header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Michiel

Investeren in jongeren en kinderen en hun stem vertegenwoordigen zorgt niet alleen voor een fijne samenleving nu, maar ook voor een nog betere en warmere samenleving in de toekomst. Kinderen en jongeren zijn creatief en bouwen graag mee aan hun eigen leven en toekomst. Als jeugdwerker is het mijn job daar dus op in te spelen, te luisteren naar hun problemen en te versterken wat reeds goed, fijn of leuk is. Daar heeft elke jongere immers recht op. Als uitgangspunt luister ik graag eerst naar alle argumenten voor ik een compromis beginnen te zoeken of een advies probeer uit te werken. Zo kan ik inschatten of er op tafel moet worden geklopt, geadviseerd moet worden of een nieuw idee op tafel kan worden gelegd; steeds doelbewust, met onderbouwde argumenten en een duidelijk resultaat.

Vertel iets meer over jezelf.

Ik was hoofdanimator, instructeur en beleidsvrijwilliger bij Kazou vzw en nog steeds actief als kookploeg. Na mijn opleiding Geschiedenis gaf ik heel graag les aan jongeren in het onderwijs, maar ik kreeg de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken. Zo werd ik educatief medewerker bij Kazou. In de winter vind je me meestal op de skipiste, in de zomer dan weer achter de potten en pannen op een Kazouvakantie. Ook tussendoor vind je me vaak in de keuken om vrienden en familie te verwennen.

Wat zijn de ambities van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Volgens Kazou heeft elk kind en elke jongere recht op vakantie. Met de slogan ‘Iedereen mee’ nemen we dat doel zeer letterlijk. Willen jongeren met een beperking op vakantie of heeft een deelnemer extra aandacht nodig? Dan maken wij vakanties op maat of voorzien we extra begeleiding. Is een vakantie te duur of kunnen jongeren door omstandigheden niet op vakantie? Dan brengt Kazou de vakantie naar de kinderen en jongeren. Respect, groei en solidariteit staan altijd centraal, naast de zotte vakantiebeleving uiteraard, steeds op maat van de jongeren.

Als educatief medewerker ga ik op zoek naar vrijwilligers die kinderen en jongeren een toffe tijd willen doen beleven. Ze krijgen een vorming op maat en alle mogelijkheden om hun talenten te ontplooien. Ruimte voor experiment, kansen om dingen uit te proberen en tijd om te groeien op eigen tempo: daar proberen wij als team voor te zorgen bij Kazou.

In een notendop

Enthousiaste jeugdwerker, geïnteresseerd in actua, geschiedenis en nutteloze weetjes. Klaar om elke jongere hun jeugd vrij en zonder zorgen te laten beleven en mee te laten bouwen aan hun toekomst. Adviseren, adviseren, anders zullen die politici het nooit leren.

  • Onderwijs én vrije tijd

  • Doelbewust diplomatisch

  • Vrijwilliger waar nodig

aankondiging-verkiezingen.png