header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Nina

Reeds 3 jaar ben ik aan de slag als pedagogisch medewerker bij FOS Open Scouting. Scouting maakt al jaar en dag een fundamenteel deel uit van mijn leven. Als lid, als (eenheids)leiding, als vrijwilliger op nationaal niveau en nu als medewerker adem ik elke dag jeugdwerk.
Door de jaren heen verkende ik verschillende niveaus en facetten van jeugdwerk. Ik ontdekte op die manier het enorme belang van een rijk en ruim aanbod binnen het jeugdwerk. Een plekje waar iedereen zich helemaal goed kan voelen.

Ik stel me voor het eerst kandidaat bij de Vlaamse jeugdraad. Vanuit mijn jeugdwerkervaring wil ik meebouwen aan een samenleving waar ruimte is voor kinderen en jongeren. Zowel fysieke als mentale ruimte, ruimte om een zegje te kunnen doen. En dan graag een ruimte waar dat zegje gehoord wordt. Mentaal welzijn en integriteit staan voor mij ook met stip op de agenda.

Vertel iets meer over jezelf.

Scouting is een deeltje van mij. Leren door te doen & leven voor zotte ervaringen hebben mijn jeugdwerktraject zeker vormgegeven. Ik ben afkomstig uit Oostende, waar ik lid was van de lokale FOS-eenheid. Zoals wel vaker gebeurt, bleef ik na mijn studies plakken in Gent.
Ik heb een passie voor kunst. Na mijn studie kunstwetenschappen kriebelde het echter om een stap te zetten in de dynamische jeugdwerkwereld van FOS Open Scouting.
Ik ga heel graag op vakantie. Kort, lang, ver, dichtbij… in welke vorm dan ook, trek ik er graag op uit.
Ik kreeg in de scouts de totemnaam ‘Ijverige Sitta’, de eigenschappen van mijn totem omschrijven mijn persoonlijkheid: ik ben actief, laat me graag horen & hou van gezelligheid.

Wat zijn de ambities van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

FOS Open Scouting is een pluralistische scoutsorganisatie. Vrijetijdsbesteding die voor alle leden als zinvol wordt ervaren staat bij ons voorop. Persoonlijke groei en samenwerken door ieder een (eigen) steentje bij te dragen staat centraal binnen onze visie op scouting. En het moet vooral plezierig zijn!
Ik ben gestart als stadsondersteuner in Gent en werkte toen nauw en projectmatig samen met verschillende partners. Ik stapte mee in de Gentse jeugdraad en kreeg zo zicht op een ruimer jeugdwerkplaatje.
Begin 2020 begon ik als vormingsmedewerker en switchte dus van het lokale naar het nationale niveau. Ook op jeugdraadvlak maakte ik de overstap van de Gentse naar de Vlaamse jeugdraad. Een kans voor mij als persoon en voor FOS Open Scouting als beweging om onze stem te laten horen.
FOS Open Scouting biedt met een plezierige vrijetijdsbesteding ook een inhoudelijke verdieping aan haar leden. We stimuleren hen om te bouwen aan een betere wereld, door over het muurtje te kijken en anderen te ontmoeten. We bewonderen en respecteren de diversiteit in het jeugdwerklandschap & bouwen graag bruggen over de muur van onze eigen organisatie heen.

In een notendop

Ik ben Nina & werk voor FOS Open Scouting als pedagogisch medewerker. Ik geloof sterk in de Vlaamse Jeugdraad en pleit voor een divers jeugdwerklandschap dat een fijne plek kan bieden voor elk kind en elke jongere in onze samenleving. Ik laat graag mijn stem horen, in het belang van kinderen en jongeren.

  • Scout in hart & nieren

  • Psychisch welzijn

  • Duurzaam beleid

aankondiging-verkiezingen.png