header.back to home

Wat maakt jou dé ideale jeugdwerkadviseur?

Nouschka

Jeugdwerk is kansen krijgen, mogen groeien en jezelf ontwikkelen. Zonder het jeugdwerk was ik niet geworden wie ik ben vandaag. Ik wil andere kinderen en jongeren ook die kansen geven, hen laten groeien en hen laten ontwikkelen. Met dat doel werd ik jeugdwerker.

Jeugdwerk heeft een enorme waarde in de samenleving. Er komen heel wat uitdagingen op ons af. Als jeugdwerkadviseur wil ik inspelen op die uitdagingen, met mijn ervaring, maar vooral door verbinding te maken. De experten van het jeugdwerk zijn jongeren zelf. Niemand die dus beter weet hoe we op die uitdagingen inspelen. Als jeugdwerkadviseur wil ik participatie van jongeren versterken. Door verbinding te maken klinkt onze stem nog nét iets luider en kunnen we samen straffe standpunten innemen. ’t Zal wel zijn dat iedereen ons gehoord zal hebben!

Vertel iets meer over jezelf.

Ik maakte van mijn hobby mijn beroep, dus mijn job is mijn grootste hobby. Uit passie smijt ik me elke dag en ga ik voor dat tikkeltje extra. Eens geëngageerd, altijd geëngageerd. Ik woon in Antwerpen-Noord, een buurt waar veel kinderen dicht bij elkaar wonen en waar niet altijd evenveel (groene) ruimte is om in te spelen. Door speelstraten en ontmoetingen met de buurt te organiseren draag ik mijn steentje bij voor een leefbare buurt.

Wat zijn de ambities van jouw organisatie en wat is jouw rol daarin?

Als pedagogisch stafmedewerker coach ik regionale vrijwilligers. Die zorgen er op hun beurt voor dat lokale scouts- en gidsengroepen het beste van zichzelf kunnen geven. Samen met een bende getalenteerde vrijwilligers gaan we op zoek naar waar leiding écht van wakker ligt. Dit vormt de basis van ons pedagogisch beleid. Zo kunnen groepen doen waar scouting voor staat: ervoor zorgen dat kinderen en jongeren zich kunnen ontplooien, als individu, in groep en binnen de samenleving.

Iedereen kan erbij, staat te lezen in onze missie. Daar wil ik mee voor strijden: iedereen (wie je ook bent) moet een warm plekje kunnen vinden om écht jong te kunnen zijn. Daar leer je wat je niet op school leert. Jeugdwerk is kansen krijgen en mogen groeien.

In een notendop

Ik ben Nouschka uit Antwerpen, jeugdwerker en scout in hart en nieren. Vrijwilliger en nu stafmedewerker bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Ervaring, maar vooral veel passie voor het jeugdwerk. Gedreven om samen met kinderen, jongeren en jeugdwerk te tonen aan beleidmakers wie de échte experten zijn.

  • scout

  • gedreven

  • jeugdwerk voor iedereen

aankondiging-verkiezingen.png