Verkiezingen #VJR18

NAAR HET STEMFORMULIER!

Goed in je vel, onderwijs, natuur & milieu, gezondheid, opwarming van het klimaat, armoede, vrije tijd, werk, diversiteit en mobiliteit. Deze zomer vroegen we aan 800 kinderen en jongeren wat ze belangrijk vonden. Dit lijstje van tien thema's is het resultaat. Maar van welke thema's lig jij wakker?

Tussen 8 en 15 november vraagt de Vlaamse Jeugdraad aan alle jongeren tussen 12 en 30 jaar om zijn of haar stem uit te brengen. Met de 3 meest gekozen thema's gaan we aan de slag. Met elk verkozen thema gaat een werkgroep van jongeren & jeugdwerkers aan het werk. Zij zorgen ervoor dat de stem van kinderen & jongeren wordt gehoord aan de tafels waar de beslissingen vallen.

Naast thema's vragen we ook om op jouw geknipte jongerenadiseur te stemmen. De Vlaamse Jeugdraad heeft een adviesraad van 16 adviseurs die de adviezen goedkeuren. Zij zorgen voor een kwaliteitscheck op alles wat we als Vlaamse Jeugdraad doen. Zij vertegenwoordigen dus de stem van kinderen en jongeren. Stem daarom op iemand die jouw stem kan en mag vertegenwoordigen.

Lees alles over ...

  • Stem van jongeren telt: Waarom moet jij nu in godsnaam stemmen?
  • Ontdek de 10 jongerenthema’s: 10 thema's OK, maar waar staan die nu eignelijk voor? Waar zou de Vlaamse Jeugdraad op inzetten?
  • Maak kennis met de kandidaat-jongerenadviseurs: Leer de kandidaten kennen en beslis welke drie adviseurs jouw stem verdienen
  • Hallo: kandidaat-jeugdwerkadviseurs: In de adviesraad zitten ook jeugdwerkadviseurs.Maar het zijn de 110 jeugdwerkorganisaties - zoals bvb. jouw jeugdbeweging of je jeugdhuis - die hun adviseurs kiezen
  • Stemmen in de klas: We roepen alle leerkachten op om met hun leerlingen te stemmen in de klas. Ben jij een leerling? Stel dit gerust voor aan jouw leerkracht!
  • Stem nu! Vanaf 8 november kan je hier stemmen op jouw thema's en adviseurs. Om een geldige stem te kunnen uitbrengen op mensen heb je wel een kaartlezer, identieitscode en pincode nodig. Hoor je het nu in Keulen donderen. Bekijk dan dit filmpje en zoek snel je pincode terug op.
  • Of misschien heb je wel zin om in Leuven op onze Kick-off van de kiesweek op 8 november langs te komen. Ontdek hier het boeiende programma!
  • Promoot mee! Jij of je organisatie bereikt heel wat jongeren? Je wil wel wat reclame maken om er zo mee voor te zorgen dat jongeren massaal stemmen?