Kick-off kiesweek #VJR18 in Leuven

08/11/2017 (Hele dag)

Van 8 tot 15 november 2017 roept de Vlaamse Jeugdraad jongeren (12 tot 30 jaar) over heel Vlaanderen op om te stemmen. Wellke thema's vind jij belangrijk? Welke jongeren mogen jou als jongere vertegenwoordigen aan de tafels waar beslissingen worden genomen? Goed begonnen is half gewonnen en daarom palmen we op woensdag 8 november het stadhuis van Leuven in! We nodigen alle scholieren & studenten in en buiten Leuven graag uit voor een boeiend programma. En om te komen stemmen natuurlijk.

Programma kick-off Leuven: in het kort

 • Voormiddag: workshops voor scholieren van Leuvense scholen. Leerkrachten kunnen hun klas hier vooraf voor inschrijven (zie meer info hieronder)
 • Vanaf de middag: Kijk gratis naar de kortfilm HAS#TAG (van Adil El Arbi, over catfishing op social media), luister naar boeiende babbels over onze 10 belangrijke jongerenthema's. Geen ouwe denkers, maar jonge dromers op het podium.
 • Doorlopend:
  • een interactieve themafoor, met prikkelend debat en inspiratie rond de 10 thema’s van de verkiezingen.  Kom langs en maak kennis met de Vlaamse Jeugdraad, de kandidaten in de verkiezingen en de thema’s waar jongeren op mogen stemmen. Een ontspannende en inhoudelijke activiteit doorlopend heel de dag in de wandelzaal van het stadhuis!
  • de STEMCORNER: de plek waar jongeren hun stem kunnen uitbrengen. Ze kiezen voor 3 thema’s en voor 8 kandidaten. Alles is voorzien om dit vlot te laten verlopen en jongeren worden bijgestaan bij het uitbrengen van hun stem.
  • de VOTE-BAR: Voor het uitbrengen van hun stem willen we de jongeren graag bedanken door hen iets lekkers aan te bieden.

Voormiddag

8u40 en 12u, het stadhuis van Leuven

Op woensdag 8 november palmen we de hele dag het STADHUIS van Leuven in en laten we graag zoveel mogelijk jongeren stemmen. We voorzien hiervoor in de voormiddag een aanbod speciaal gericht op Leuvense scholen. Inschrijven met je klas doe je via dit formulier. Meer informatie: neem contact op met Jo.vandeWalle@ambrassade.be.

Tweemaal 3 gratis workshops voor klasgroepen van +-25 jongeren.
VOORMIDDAG 1: 8u40 – 10u15
VOORMIDDAG 2: 10u20 – 12u

 • DEBATTLE: Impact hebben op lokaal niveau? Hoe doe je dat? We spelen een straf Debattle spel waar jongeren leren hoe ze in hun eigen buurt meer inspraak kunnen hebben en zo mee impact hebben op het beleid in hun gemeente of stad. - leeftijd 16–18-jarigen
 • VOTE@16: Zou jij gaan stemmen op jouw 16 jaar? Wat zeggen de voorstanders, wat zeggen de tegenstanders. We  spelen een stellingenspel: met een stevige dosis debat. We laten jongeren kennismaken met het idee stemrecht vanaf 16 jaar en we openen hun blik voor meer jongerenparticipatie aan het beleid. - leeftijd: 16-17-jarigen
 • Spel over duurzame ontwikkeling: Duurzaamheidsdoelstellingen, wasdah??? Jongeren leren op een interactieve manier meer over wat die globale doelstellingen juist zijn, en komen ook zelf te weten wat ze kunnen doen om duurzamer te leven. Handige tips & tricks, maar vooral een heldere blik op wat we nu kunnen doen voor een betere toekomst. - leeftijd 16–18-jarigen

Vanaf de middag

van 12 tot 17u, stadhuis Leuven

Kijk gratis naar de kortfilm HAS#TAG (van Adil El Arbi, over catfishing op social media), luister naar boeiende babbels over onze 10 belangrijke jongerenthema's. Geen ouwe denkers, maar jonge dromers op het podium. Meer informatie over het programma in de namiddag volgt zeer binnenkort.

Meer info

Jo.vandeWalle@ambrassade.be - 02 551 13 81

Praktisch

 • voor studenten en scholieren, en alle jongen gasten tussen 12 en 30 jaar
 • stadhuis Leuven, Grote Markt
 • voor scholen: 8u40 en 12u
 • voor iedereen: van 12 tot 17u
 • gratis toegang.  Je krijgt het hele aanbod gratis en voor niets. We vragen enkel om te stemmen op de 3 belangrijkste thema's en jongerenadviseurs. Vergeet je identiteitskaart en pincode niet!
 • Meer informatie over de verkiezingen: lees hier!