Bart Devos (22 jaar, Poperinge) ontmoet VN secretaris-generaal Ban Ki-moon

Vandaag, woensdag 27 mei, spreekt VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon 800 jongeren in Brussel toe op een evenement over de rol van jongeren in de post-2015 agenda. Bart Devos uit Poperinge is 1 van de gelukkigen die de kans krijgt om tijdens dat evenement Ban Ki-moon persoonlijk te ontmoeten. Bart is sinds kort de nieuwe VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling van de Vlaamse Jeugdraad. In totaal stuurt de Vlaamse Jeugdraad 50 jongeren naar het evenement met Ban Ki-moon dat overigens wereldwijd live wordt uitgezonden.

Het evenement met de naam “Onze wereld, onze waardigheid, onze toekomst: de post-2015 agenda en de rol van jongeren” wordt georganiseerd door de Europese Commissie en de Verenigde Naties en heeft plaats in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR). Het bezoek van Ban Ki-moon kadert in het Europees jaar voor Ontwikkeling en in volle finale van de onderhandelingen van de opvolger van de milleniumdoelstellingen (MDG’s), de post-2015 agenda.

“Het gaat over onze jobs, ons onderwijs en ons klimaat”

Tijdens het evenement  zal Ban Ki-moon de jongeren toespreken, maar een aantal onder hen krijgen de kans om Ban Ki-moon persoonlijk te ontmoeten en hem hun meest prangende vragen te stellen over ontwikkeling, de post-2015 agenda en andere kwesties die jongeren ter harte gaan. Bart Devos uit Poperinge en VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling van de Vlaamse Jeugdraad is 1 van die jongeren die met Ban Ki-moon in debat mag gaan: “Ik ben blij dat de EU en de VN met dit evenement de belangrijke rol van jongeren in de post-2015 agenda erkennen. De nieuwe ontwikkelingsagenda gaat immers over onze jobs, ons onderwijs en ons klimaat. Ik hoop dan ook dat de Belgische overheden dit voorbeeld zullen volgen en ons voldoende zullen betrekken in de opvolging en uitvoering van de agenda in ons land.”

Je kan het event volgen via de livestream of twitter.

Praktische informatie:

Locatie: Bozar - Paleis voor Schone Kunsten
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Van 16 tot 18u

Contactpersoon voor de pers:

Bart Devos
bart@vlaamsejeugdraad.be
+32 (0)489 44 33 08