header.back to home

Corona en het jeugdwerk: nu, in de zomer en in de toekomst.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn we met de Vlaamse Jeugdraad, De Ambrassade, Bataljong, Centrum voor Jeugdtoerisme en het jeugdwerk in een hoge versnelling geschoten. Er is op heel regelmatige basis contact met departement, Minister Dalle, kabinet jeugd, steunpunten en belangenbehartigers van cultuur, media, onderwijs en welzijn. Dat uit zich in het detecteren van noden en informeren van jongeren en jeugdwerkorganisaties, maar ook in het beïnvloeden van beleid.

Ondanks het feit dat het allemaal heel hard en snel gaat, willen we de komende weken, maanden (en zelfs jaren) het overzicht niet verliezen. Deze coronasituatie zal heel wat gevolgen hebben, op korte en lange termijn, zowel voor kinderen en jongeren, als voor jeugdorganisaties en de vorm van jeugdwerk die we realiseren samen. 

Taskforce time!

We bundelen met het hele jeugdwerk de krachten in 3 taskforces. Binnen die taskforces werken verschillende organisaties, experts en staffers van De Ambrassade aan aanbevelingen voor de huidige situatie, de zomermaanden en de toekomst. We organiseren ons als sector en geven gebundelde signalen aan ministers, beleidsmakers en de Nationale Veiligheidsraad. Hieronder geven we meer uitleg over de 3 taskforces. 

Meer nuttige info en veelgestelde vragen over corona en de impact op jeugdwerk vind je op de website van De Ambrassade.
Info voor lokale besturen vind je op de website van Bataljong.


Zit je met vragen over het coronavirus, de invloed ervan op jeugdactiviteiten en de maatregelen? Stuur dan een e-mail naar corona@ambrassade.be
Kinderen en jongeren met vragen en onzekerheden over het coronavirus kunnen terecht op de website van WAT WAT

Taskforce Jeugdwerkzomer

Hoe ziet de jeugdwerkzomer ten tijde van corona eruit?

Taskforce Financiële Impact

Wat is de financiële impact van het coronavirus op jeugdorganisaties?

Taskforce kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties

Hoe groot is de impact van corona op de leefwereld van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties?