header.back to home

De VRT laat een nieuwe wind waaien doorheen de gekende formule van ‘De Warmste Week’, de  solidariteitsactie die traditioneel elk jaareinde wordt georganiseerd. Met #DWW21 lanceert de VRT de zoektocht naar 21 jongeren die heel Vlaanderen op sleeptouw willen nemen rond één maatschappelijk thema waar jongeren van wakker liggen: kunnen zijn wie je bent

Die 21 jongerenambassadeurs krijgen de kans om hun schouders onder De Warmste Week te zetten en zo heel Vlaanderen warm te maken voor de  solidariteitsactie. Drie plaatsen zijn al ingenomen door Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, één). Voor de overige 18 plaatsen kan je al wie tussen de 16 en 24 jaar is zich vanaf vandaag tot en met 31 juli kandidaat stellen via www.dewarmsteweek.be. 

Projecten zodat iedereen kan zijn wie men is of wil zijn 

Naast dit jongerenpanel krijgt iedereen de kans om acties op te zetten voor enkele projecten die gekozen zullen worden door een jury waarin ook jongeren zitten. Het zal gaan over concrete projecten die er voor zorgen dat iedereen kan zijn wie men is of wil zijn. Vanaf september kan je projecten indienen.  

Ook jullie als jeugdwerkorganisatie kunnen projecten indienen. Meer info hierover kan je vinden op www.dewarmsteweek.be.  

DeDrieHorizontaal

Ken jij de ideale jongerenambassadeur? 

18 plaatsen staan nog open. Om deze 18 plaatsen in te vullen vragen we jullie hulp! 
Allemaal samen bereiken we gigantisch veel jongeren die enorm geëngageerd zijn. Laat het nu net die jongeren zijn die we zoeken om deel uit te maken van #DWW21. 

Verspreiden jullie mee de oproep via jullie sociale mediakanalen en nieuwsbrieven? VRT werkte heel wat materiaal uit om te delen:

Jongeren tussen 16 en 24 jaar kunnen zich vanaf vandaag tot en met 31 juli kandidaat stellen via www.dewarmsteweek.be  

De Ambrassade als partner van De Warmste Week 

De VRT kiest ervoor om met #DWW21 jongeren centraal te zetten. Wie is er expert in werken met jongeren? Inderdaad. Wij, jongeren zelf en het jeugdwerk! De Ambrassade, ondersteuner van de Vlaamse Jeugdraad, WAT WAT, WADDIST en de jeugdsector is dit jaar de nieuwe partner van De Warmste Week.

Via onze netwerkfunctie willen we voor #DWW21 extra samenwerken met onze jeugdwerkorganisaties en organisaties uit het middenveld. We richten een kleine werkgroep op om een kader te scheppen en ondersteuning te voorzien voor alle jeugdwerkorganisaties die een actie op poten willen zetten om geld in te zamelen. Voor meer info over deze werkgroep kan je terecht bij lisa.franken@ambrassade.be 

Ook interessant...

Verplichte pre-testing voor jeugdactiviteiten en zomerkampen is onmogelijk en onwenselijk

We gaan, samen met de jeugdsector, niet akkoord met het voorstel van minister Vandenbroucke.
  • #Jeugdwerk
Nieuwtje

Standpunt: Zet (Brusselse) jongeren niet op de trein, maar mee aan tafel

Samen met de Jeugdraad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel (VGC-Jeugdraad) brengen we een standpunt uit over de manier...
  • #Actua
  • #Beleid
Nieuwtje