header.back to home

Acht jongeren en acht jeugdwerkers nemen vanaf januari 2024 de fakkel over van de huidige adviseurs. In totaal brachten 4700 jongeren in Vlaanderen en Brussel hun stem uit om de nieuwe Vlaamse Jeugdraad te kunnen vormen. En wie dat zijn geworden, dat gaan jullie hieronder kunnen te weten komen.

Jongerenadviseurs

Ze startten met 19 jongeren, maar uiteindelijk konden slechts 8 een positie bemachtigen. Deze 8 enthousiastelingen gaan de komende 3 jaar volop aan de slag. Dit zijn de resultaten van jullie stemmen tijdens de kiesweken doorheen heel Vlaanderen. Zij vormen vanaf januari 2024 de jongerenadviseurs voor het nieuwe mandaat.

Adelina Garcia

Anna Roos

Oskar Bonte

Leonore Lauwers

Manon Quinet

Noura Kaddaoui

Meron De Smedt

Ernestina Addai

Jeugdwerkadviseurs

Acht geweldige jeugdwerkadviseurs zijn ook verkozen door de Vlaamse erkende jeugdorganisaties, uit een pool van 12 kandidaten. Hun missie? Altijd de vinger aan de pols houden bij de jongeren en het jeugdwerk in Vlaanderen. Ze staan te popelen om jullie stem te vertegenwoordigen en de jeugdwerkgemeenschap.

Robbe Van Hool

Vrijwilliger van RaaT van Formaat.

Wim Pyl

Werknemer bij Joetz.

Ellen Volon

Werknemer Chirojeugd Vlaanderen.

Ivo Shimwa

Jeugdwerker bij Mediaraven.

Lore Beke

Werknemer bij Link in de Kabel.

Nikki Kiekens

Werknemer bij Uit de Marge VZW.

Virginie Bauveroy

Werknemer Groep INTRO.

Stef Vanderspikken

Werknemer bij Scouts en Gidsen Vlaanderen.
En wat nu?

Het mandaat van de nieuwe ploeg begint in januari 2024. Intern kiest de ploeg aan het begin van het nieuwe mandaat een nieuwe voorzitter, die in het begin van het voorjaar van 2024 wordt voorgesteld.

Vanaf dat moment zal de Vlaamse Jeugdraad zich voornamelijk richten op de aankomende verkiezingen. Een memorandum, oftewel een verlanglijst, staat hierbij centraal. Het memorandum vormt een samenvatting van de afgelopen vier jaar, waarin we uitgebreid jongeren hebben bevraagd, met experts hebben gesproken, organisaties hebben bezocht en adviezen hebben geformuleerd voor een verbeterd jeugdbeleid. De opgestelde verlanglijst fungeert als een leidraad voor aanbevelingen die de Vlaamse Jeugdraad wil overbrengen aan beleidsmakers, met als doel een positieve impact te hebben op het jeugdbeleid in de komende jaren.

Bekijk hieronder het officiƫle resultaat van onze verkiezingen.

Ook interessant...

De kandidaten en thema's zijn gekend!

Het moment is aangebroken. We zijn verheugd om de nieuwe kandidaten voor te stellen, klaar om hun stempel te drukken op de toekoms...
  • #Verkiezingen 2024
  • #Adviesraad
Nieuwtje

Congres #Jeugdwerkwerkt: het jeugdwerkeffect en de samenleving.

Amir schreef een brief naar alle jeugdwerkers in Vlaanderen en Brussel. Tijdens het congres #JeugdwerkWerkt van De Ambrassade ging...
  • #Jeugdwerk
Blog
  • #Adviesraad
Event