header.back to home

Samen met de VN-Jongerenvertegenwoordigers van over heel de wereld ondertekenden we een statement over de oorlog en het geweld van Rusland tegen Oekraïne. We deelden het statement, net zoals verschillende andere landen, op Instagram.

🇧🇪 De Nederlandse vertaling 🇺🇦

Onze gedachten gaan uit naar het Oekraïnse volk, in het bijzonder naar de jongeren, die de ergste gevolgen van de aanslagen zullen ondervinden.

We veroordelen de recente acties van de regering van de Russische Federatie in de sterkst mogelijke bewoordingen. Deze verwoestende, niet-uitgelokte aanval schendt de fundamentele mensenrechten, het internationale recht én de territoriale integriteit en soevereiniteit van Oekraïne.

Wij maken ons ernstig zorgen over de flagrante schending van artikel 2, lid 4, van het VN-Charter en over de manier waarop oproepen tot diplomatie en deëscalatie werden genegeerd. Jongeren kijken naar hun leiders en vragen zich af welke wereld zij zullen erven. De schendingen van het internationale op regels gebaseerde systeem zijn een gevaar voor onze toekomst.

Wij dringen aan op een onmiddellijk staakt-het-vuren om het leven van miljoenen burgers te redden. Wij benadrukken het belang van vrede vanuit het oogpunt van de jeugd en roepen de Verenigde Naties, en in het bijzonder de VN-Veiligheidsraad, op onmiddellijk te reageren om de internationale vrede en orde te herstellen.

De jongerenafgevaardigden bij de VN blijven volledig solidair met Oekraïne en verenigd in hun steun voor de territoriale integriteit van Oekraïne en de vrijheid van zijn volk om onafhankelijk over zijn toekomst te beslissen.

We ondertekenden dit statement samen met jongerevertegenwoordigers uit: Oostenrijk, Bulgarije, Estland, Finland, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Malta, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Slowakije, Slovenië en de VS.

Zit je met vragen of angst over het recente nieuws en het conflict in Oekraïne, check dan de website van WAT WAT.

  • 1-nm-01.png
  • 2-nm-01.png
  • 3.png
  • 4.png
  • 5.png

Ook interessant...

  • #Internationaal
Event

Herbekijk de infosessies voor Internationale Jongerenvertegenwoordigers

Onze VN- en EU-jongerenvertegenwoordigers legden tijdens twee Q&A's hun mandaten uit.
  • #Internationaal
  • #Vrijwilligers
Nieuwtje