header.back to home

Word jij dé nieuwe stem van alle kinderen, jongeren en hun organisaties?

In het najaar van 2023 organiseren we nieuwe verkiezingen. Van 4 tot 19 november loopt onze Kiesperiode, dan krijgen alle kinderen en jongeren in Vlaanderen de kans om te stemmen op de nieuwe Vlaamse Jeugdraad. Jij bepaalt dus zelf wie drie jaar lang jouw dromen en zorgen mogen verkondigen, vertegenwoordigen én verdedigen bij politici en beleidsmakers.

Vanaf vandaag kan jij je kandidaat stellen om één van onze 16 nieuwe adviseurs te worden. We zijn op zoek naar 8 jongeren en 8 jeugdwerkers die zin hebben om kinderen en jongeren dé topprioriteit van onze beleidsmakers te maken.

Ben je tussen de 15 en 30 jaar oud? Wil je je stem en mening meer laten horen voor een betere wereld?

Al overtuigd? Stel je dan nu kandidaat via de knop hieronder.
Wil je eerst nog wat meer informatie? Scroll dan even verder of kom naar onze kandidatendag op 20 september!

Wat doen we?

De Vlaamse Jeugdraad is dé plek waar ministers aankloppen wanneer ze beslissingen willen nemen die een invloed hebben op kinderen, jongeren en hun organisaties. Soms trekken we ook op eigen initiatief eens aan hun oren en geven we hen de frisse ideeën van jongeren mee. De Vlaamse Jeugdraad brengt ook op eigen houtje advies uit over thema’s die kinderen en jongeren superbelangrijk vinden.

Als officiële adviesraad voor de Vlaamse Regering versterkt de Vlaamse Jeugdraad de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties. Ons doel: (jeugd)beleid dat versterkend is voor élk kind en élke jongere in Vlaanderen en Brussel.

Dat doel bereiken we dankzij de 16 verkozen adviseurs die zetelen in de adviesraad, de kern van onze organisatie en onze werking. Zij worden bijgestaan door een grote groep vrijwilligers en een aantal internationale jongerenvertegenwoordigers.

Meer weten?

Onze adviseurs

De Vlaamse Jeugdraad bestaat uit heel wat vrijwilligers, een klein team aan Internationale Jongerenvertegenwoordigers en 16 adviseurs, de kern van onze werking.

Een adviseur vertegenwoordigt de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties. Maandelijks komen ze samen om te stemmen over adviezen, te discussiëren over standpunten en zich te ontfermen over het het beleidswerk van de Vlaamse Jeugdraad.  Daarnaast behouden de adviseurs ook het overzicht over de hele werking van de Vlaamse Jeugdraad (werkgroepen, Internationale jongerenvertegenwoordigers, …).

Wat heb je nodig om je kandidaat te stellen?

Om je kandidaat te stellen

Hoe breng je je stem uit?

Van 4 tot 19 november kunnen alle kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel stemmen. Om je stem uit te brengen voor je favoriete kandidaten en thema's moeten we garanderen dat dit op een juiste en officiële manier verloopt. Om dat te doen heb je it's me of je E-ID nodig om je stem te valideren.

Je kan op 3 manieren stemmen:

  • Via de app itsme. Download de app via App store of Google play.

  • via E-ID en aangesloten kaartlezer.

  • via Digitale sleutel en SMS-verificatie. Activeer je digitale sleutel via deze link.

Voor E-ID en Digitale sleutel heb je de pincode nodig van je identiteitskaart. Ken je die niet vanbuiten of vind je het papier met deze gegevens niet terug? Vraag dan hier een nieuwe pincode aan, zodat je het op tijd kan afhalen op het gemeentehuis.

LET OP! De verwerking van deze aanvraag duurt tussen de 2 a 3 weken. Zorg dus dat je op tijd een aanvraag doet.

Ook interessant...

  • #Verkiezingen 2024
Event