header.back to home

De Vlaamse Jeugdraad mag één jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar de VN- Commissie Sociale Ontwikkeling en de derde commissievergadering van Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (sociale, humanitaire en culturele vragen, SOCHUM). In deze vergaderingen wordt er vooral gefocust op het internationaal jeugdbeleid.

Een VN- jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad heeft een plekje binnen de officiële Belgische delegatie. Hij/zij/die drukt samen met de vertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel op de discussies rond internationaal jeugdbeleid en beïnvloedt de beslissingen die hierover worden genomen, zowel op Vlaams, als op internationaal niveau.

Voordat de jongerenvertegenwoordiger vertrekt naar de VN polst hij/zij/die bij kinderen en jongeren naar hun mening. De vertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad neemt zelf ook deel aan interessante bijeenkomsten en seminaries en kan zelf ook eigen evenementen organiseren.

Behalve een heleboel nationale en internationale vertegenwoordigingen, zitten de VN- jongerenvertegenwoordigers ook de werkgroep VN voor. Deze werkgroep ondersteunt het beleids- en advieswerk van de Vlaamse Jeugdraad. Ze volgt de laatste beleidsontwikkelingen op mondiaal vlak en verspreidt de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad op VN-niveau. De werkgroep ondersteunt de jongerenvertegenwoordigers.

Lisa en Lina

Momenteel hebben we twee VN-jongerenvertegenwoordigers jeugd. Lisa en Lina. Lisa treedt momenteel op als senior tot het einde van 2020, nadien geeft ze de fakkel door aan Lina.

Lina Achour werd in mei 2020 verkozen tot nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger Jeugdbeleid.

Wil je op de hoogte blijven van wat de VN-jongerenvertegenwoordigers allemaal doen, check dan zeker hun Facebook- en Instagrampagina.