De Shortlist: 10 thema's waar kinderen en jongeren van wakker liggen

07/10/2017 (Hele dag)

Welke rol kan de Vlaamse Jeugdraad spelen in de strijd tegen armoede?

Wat hebben jongeren te maken met de opwarming van het klimaat?

Psychisch welzijn van jongeren, wat valt daar nog over te zeggen?

De hele zomer trokken onze Touristen door het Vlaamse land. Ze kwamen meer dan 800 jongeren tegen die hun mening gaven over waar de Vlaamse Jeugdraad moet mee bezig zijn. Vandaag gaan we aan de slag met de Shortlist, de resultaten van onze Touristen. Hoe kan de Vlaamse Jeugdraad inzetten op deze thema's, met wie moeten we samenwerken, welke kansen zijn er om deze thema's extra in de kijker te zetten? Wij willen van jullie weten hoe we dit moeten aanpakken. Ga het gesprek aan met jongeren, jeugdwerkers en experten en maak samen grootse plannen rond de nieuwe prioriteiten van de Vlaamse Jeugdraad. Dit is de kans voor jou of jouw organisatie om je stempel te drukken op deze thema's.

Dus kom maar af en discussiëer mee!

Lees hier meer over het volledige traject dat in het najaar van 2017 afleggen, op zoek naar vers jong talent én de thema's waar kinderen en jongeren vandaag van wakker liggen.

Praktisch

Locatie

Leuven, Hal 5, Locomotievenstraat, 3010 Leuven

Hal 5 ligt op 5 minuten wandelen van het station van Leuven.

Voor wie

Jongeren, jeugdwerkers en experten. Iedereen die goesting heeft om samen zo sterk mogelijke thema's voor de Vlaamse Jeugdraad te maken. Kom maar af!

Inschrijven

Inschrijven is gratis maar verplicht! Inschrijven doe je hier.

Meer informatie

Stuur een mailtje naar jan.raymaekers@ambrassade.be.