Stel je kandidaat VN jongerenvertegenwoordiger

11/12/2017Tags: VN, unites nations, Verenigde Naties, Mariame Keita, Herlinde Bayens, VN-jongerenvertegenwoordigers

De Vlaamse Jeugdraad zoekt twee nieuwe jongerenvertegenwoordigers voor de Verenigde Naties (VN). Ben je tussen 18 en 30 jaar en heb je grote interesse in duurzame ontwikkeling of jeugdzaken op VN-niveau en ben je bereid om je hier vol enthousiasme voor in te zetten? Wil jij twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren bij de VN verdedigen en jongeren hier informeren en betrekken in je activiteiten? Dan is dit jouw kans!

Stel je kandidaat voor maandag 5 februari 2018 10.00 uur via het online kandidatenformulier.

Lees hieronder meer over ...

Gezocht: 2 VN jongerenvertegenwoordigers

VN jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling

De Vlaamse Jeugdraad mag elk jaar een VN jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke duurzaamheidstop als het HLPF of de COP. Je hebt een plekje binnen de officiële Belgische delegatie. Je drukt samen met de VN-jongerenvertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel op de discussies rond duurzame ontwikkeling en de implementatie van de Agenda2030 (SDG’s). Als jongerenlobbyist beïnvloed je de beslissingen die hierover door beleidsmakers worden genomen, zowel in Vlaanderen en België als op internationaal niveau. Voor het formuleren van je standpunten pols je bij Vlaamse kinderen en jongeren naar hun mening en baseer je je op de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad.

Je neemt deel aan interessante beleidsbijeenkomsten en seminaries, organiseert zelf participatieve evenementen en doet interessante contacten op!

Heb je een grote interesse in of kennis van duurzame ontwikkeling en een jongerenvisie op de implementatie van de Agenda2030?  Ben je bereid om je tanden te zetten in deze belangrijke materie en wil je de stem van Vlaamse kinderen en jongeren wereldwijd verdedigen? Stel je dan snel kandidaat voor deze buitenkans!

Bekijk het volledige profiel en stel je kandidaat.

VN jongerenvertegenwoordiger jeugd

De Vlaamse Jeugdraad mag volgend najaar een VN jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke VN top waar jeugdbeleid op de agenda staat, zoals de derde commissievergadering van de Algemene Vergadering van de VN. Je hebt een plekje binnen de officiële Belgische delegatie. Je drukt samen met de VN jongerenvertegenwoordiger van de Franstalige jeugdraad een jeugdige stempel op de discussies rond internationaal jeugdbeleid. De discussies zullen gaan over thema’s als jongerenrechten, SDG’s, diversiteit, jeugdwerkloosheid en participatie. Als jongerenlobbyist beïnvloed je de beslissingen die hierover door beleidsmakers worden genomen, zowel in Vlaanderen als op internationaal niveau. Voor het formuleren van je standpunten pols je bij Vlaamse kinderen en jongeren naar hun meningen en baseer je je op de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad.

Je neemt deel aan interessante beleidsbijeenkomsten en seminaries, organiseert zelf participatieve evenementen en doet interessante contacten op!

Heb je een grote interesse in de jeugdzaken die bij de VN worden besproken en ben je bereid om je verder in te werken in de verschillende thema’s? Heb jij goede ideeën over hoe bijvoorbeeld jeugdparticipatie verder versterkt kan worden binnen de VN? Stel je dan snel kandidaat voor deze buitenkans!

Bekijk het volledige profiel en stel je kandidaat.

Hoe word je kandidaat?

Wil jij VN-jongerenvertegenwoordiger worden? Vul dan voor maandag 5 februari 2018 10.00 uur het online kandidatenformulier in.

De selectieprocedure

  • Na 5 februari worden 10 kandidaten voor een jurygesprek uitgenodigd. Dit gespreek gaat door in de week van 19 februari 2018. Hou de avonden in die week daarom alvast vrij in je agenda.
  • De jury zal 6 kandidaten selecteren die doorgaan naar de finaleavond op woensdagavond 7 maart. De nieuwe VN jongerenvertegenwoordigers worden gekozen op basis van het kandidatenformulier, het jurygesprek, online stemmen en de speech op de finaleavond.

De Vlaamse Jeugdraad & VN

De Vlaamse Jeugdraad zorgt ervoor dat de stem van kinderen, jongeren en jeugdwerk wordt gehoord. Dat doen we op alle niveaus, dus ook tot bij de Verenigde Naties. Momenteel zorgen VN-jongerenvertegenwoordigers Mariame Keita (jeugd) en Herlinde Baeyens (duurzame ontwikkeling) hiervoor.

Maar naast de 2 vertegenwoordigers is er ook een werkgroep VN die het beleids- en advieswerk van de Vlaamse Jeugdraad ondersteunt. De werkgroep volgt de laatste beleidsontwikkelingen op mondiaal vlak en verspreidt de standpunten van de Vlaamse Jeugdraad op VN-niveau. De voorbije jaren organiseerden ze ook tal van workshops in klassen, een SDG marathon & een SDG-toolkit waarmee jongeren & jeugdwerkers mee aan de slag kunnen rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Lees meer!