header.back to home

Of toch volgens mevrouw Doornaert, die ons in een scherpe column in De Standaard “Generatie Watjes” doopte. Gebaseerd op haar talloze ervaringen met jongeren in de dagelijkse praktijk? Nee, dat niet, maar dat deert blijkbaar ook niet echt: als columniste met een abonnement op verschillende internationale media heeft mevrouw Doornaert alles in handen om doordacht allerlei ‘trends’ te signaleren en te doorgronden.

Gifs

Bijzonder is dat, niet in het minst omdat ik – als ervaringsdeskundige toch ook met wat recht van spreken – ons helemaal niet in de gemaakte analyse herken. Wat ik zie is net een mondige generatie, die de strijd tegen de maatschappelijke uitdagingen van vandaag ondanks onheilspellende voorspellingen moedig aangaat. En daar ben ik helemaal niet alleen in, zo bleek eergisteren tijdens een debat in De Afspraak: tegenover mevrouw Doornaert zat daar niemand minder dan onze minister, Benjamin Dalle, met een vurig betoog voor ‘zijn’ jeugd op zak.

In naam van alle geëngageerde jongeren wil ik hem daar graag voor bedanken. Als minister van Jeugd draagt hij namelijk niet alleen een grote verantwoordelijkheid over maar liefst een kwart van onze bevolking, maar weet hij ook het nodige respect op te brengen voor onze belangen, onze kopzorgen en ons engagement in het jeugdwerk en daarbuiten. Niet vanuit een vaag buikgevoel maar gebaseerd op cijfers en expertise binnen zijn beleidsdomein, en já, de vele praktijkvoorbeelden die hij in een mum van tijd wist op te sommen. Waarom? Omdat die nu eenmaal véél talrijker zijn dan de tendentieuze artikels die mevrouw Doornaert zo graag napraat.

Blij dat we kunnen rekenen op een minister die voor ons op de barricaden staat. Die het engagement van jongeren koestert en de kracht van het jeugdwerk helemaal naar waarde schat. Een minister die weet: wij zijn geen lost generation, maar net het investeren waard ;-)

Bedankt minister Dalle!

Ook interessant...

Advies over het Besluit van de Vlaamse Regering over de financiering van een vernieuwend aanbod in de preventieve gezinsondersteuning.

Ons antwoord op een adviesvraag over een subsidiebesluit dat past in de verdere uitbouw van de Huizen van het Kind en de structure...
Advies