header.back to home
Schrijf je in!

Hoe kunnen we een veilige thuis garanderen voor alle jongeren?

Wat moet er veranderen zodat alle jongeren een (t)huis kunnen hebben?

Hebben alle jongeren dezelfde kansen op de woonmarkt?

Lig jij wakker van deze vragen? WIJ OOK.

Wij gaan op zoek naar antwoorden, tijdens Blind Gezocht!

Tijdens "Blind Gezocht: een huis voor elke jongere" slaan we de handen in elkaar met verschillende Vlaamse beleidsmakers om na te denken over de toekomst van Migratie en Wonen. We zetten jongeren, experten, jeugdwerkers en beleidsmakers op hetzelfde niveau en gaan in gesprek, zoeken naar oplossingen en geven samen het startschot aan een nieuw advies.

Wat? Op woensdag 7 december gaan we tussen 17u30 en 21u30 op zoek naar de huidige beleidsuitdagingen voor kinderen en jongeren die een (t)huis zoeken. We nodigen jou uit op De Ambrassade om, samen met verschillende beleidsmakers uit het Vlaams Parlement, na te denken over de huidige uitdagingen voor jongeren die een veilige thuishaven zoeken. Waar zitten de problemen in ons beleid, waar lopen kinderen en jongeren tegenaan en wat kunnen we daar de komende jaren aan doen? We claimen het volledige gebouw van De Ambrassade en gaan samen op zoek naar wat er momenteel zorgt voor zoveel ongelijkheid en problemen op de woonmarkt.

Dit evenement is gratis.

Waarom? We willen beleidsmakers de kans geven te ontdekken wat er speelt bij kinderen en jongeren zelf. Wat zijn onze noden en waar kunnen we samen beleidsoplossingen voor zoeken met hen? We willen een ingewikkelde problematiek aanpakken en werken aan een betere toekomst voor alle kinderen en jongeren met een nieuw advies. Maar we verwachten ook heel wat terug van de beleidsmakers die deelnemen. Deze keer stappen we niet pas naar beleidsmakers wanneer we alle aanbevelingen hebben, maar spreken we nu al met hen, om ervoor te zorgen dat we een antwoord kunnen geven op hoe beleid écht beter kan.

Waar? De Ambrassade, Leopoldstraat 25, 1000 Brussel.

Wie? Iedereen! We nodigen jongeren, jeugdwerkers, experten en beleidsmakers uit om mee na te denken. Ben je een nieuwe vrijwilliger of heb je nog geen ervaring met dit thema? Geen enkel probleem, we starten met een gloednieuw traject en nemen je vanaf het begin mee in dit nieuwe advies. Schrijf je dus zeker in!

Ook interessant...

Wonen in Armoede

Meer dan 10% van de kinderen in Vlaanderen leeft onder de armoededrempel. Dit advies behandelt de problematiek van jongvolwassenen...
Advies
  • #Vrijwilligers
  • #Adviesraad
Event