header.back to home
Schrijf je in!

Something’s happening: de Europese Unie vraagt aan haar burgers om de toekomst van Europa mee vorm te geven. “Aha, het gaat over onze toekomst!” Inderdaad, daarom is de stem van jongeren zo belangrijk in de Conferentie over de Toekomst van Europa. 

Kom daarom op 8 december naar de Zomerfabriek in Antwerpen om je ballonnetjes op te laten over de thema’s klimaat en milieu, onderwijs-jeugd-cultuur-sport en migratie, en samen met andere jongeren te brainstormen over hoe de Europese Unie hiermee aan de slag kan. (Geen voorkennis vereist, alleen goesting om mee te doen!) 

Geen zorgen, we zitten geen hele avond te debatteren in een conferentiezaaltje. Eerst gaan we op stap en nemen we je mee naar een inspirerend project in Antwerpen dat aansluit bij één van de drie thema’s. Daarna brengen we iedereen samen in de Zomerfabriek waar we met wat food en drinks in groepjes aan het brainstormen gaan met een vlotte methodiek. Zo komen we aan het einde van de avond hopelijk tot vernieuwende voorstellen die we meenemen naar de Conferentie over de Toekomst van Europa. 

Oh ja, treintickets worden vergoed, zodat je helemaal niets moet uitgeven om een leuke avond te beleven. Schrijf jezelf nog even in via de knop hieronder en tot 8 december alvast! Welkom vanaf 17u, begin bezoeken om 17u30 - later aansluiten voor de brainstorm (vanaf 19u) is ook mogelijk.

Programma

17u Welkom op locatie van je projectbezoek

17u30 Begin projectbezoek

19u Iedereen komt samen voor brainstormgedeelte in de Zomerfabriek

22u Einde

Dit evenement is een samenwerking van de Vlaamse Jeugdraad, Europahuis Ryckevelde, de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Commissie, de Permanente Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU, het Bureau van Europees Parlement in België en Jint vzw.

Ook interessant...

Advies bijkomende klimaatmaatregelen in het licht van het ‘Fit For 55-pakket’

We moedigen Vlaanderen met een advies aan om sneller te streven naar klimaatneutraliteit.
Advies

De natuur heeft ons niet nodig, wij hebben de natuur nodig.

Jongerenadviseur Lotus ging naar de klimaattop naar Glasgow.
  • #Actua
  • #Internationaal
Blog