header.back to home

Groot nieuws: Amir Bachrouri en Franka Foré zijn de komende drie jaar de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van de Vlaamse Jeugdraad.

Amir en Franka werden verkozen als nieuwe adviseurs tijdens de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad in november 2020. Als voorzitter en ondervoorzitter zullen ze samen met de nieuwe verkozen adviseurs de stemmen van 2,7 miljoen kinderen, jongeren en hun organisaties versterken. Leer hen hieronder beter kennen en ontdek waar we als Vlaamse Jeugdraad nu werk van maken.

Wie is Amir?

amir (1)

Amir Bachrouri werd onlangs 18 en is tevens ook de jongste adviseur van ons nieuwe team. Doorheen 2020 liet hij meermaals van zich horen, zowel in scherpe opiniestukken als in zijn eigen stad Antwerpen. Amir engageert zich in enkele jeugdhuizen op het Kiel en in Berchem en organiseerde al lokale initiatieven om de stem van kinderen en jongeren te versterken, zoals een debat met jongeren, Antwerpse politici en virologen over de impact van de coronacrisis. Vandaag is hij student Rechten aan UA, hij heeft net z’n eerste examens achter de rug.

Amir neemt de fakkel over van vorige voorzitter Alexandra Smarandescu, die na drie jaar afzwaait als voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad.

“Ik kijk er alvast met heel veel enthousiasme naar uit om de komende drie jaar samen met andere jongeren een brug te bouwen tussen beleidsmakers en jongeren en het jeugdwerk. Zodat ook het beleid verjongt, onze thema's ook aan bod komen en we gehoord worden. Dat verdienen wij, als dé toekomst.”

Wie is Franka?

Franka

Franka Foré – medewerker bij JOETZ - wordt ondervoorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Samen met voorzitter Amir en de andere adviseurs zet ze mee de lijnen uit voor de Vlaamse Jeugdraad 2021-2023. De Vlaamse Jeugdraad vertegenwoordigt niet alleen de stem van 2,7 miljoen kinderen en jongeren, maar ook die van het Vlaamse jeugdwerk.

JOETZ behoort tot de meer dan honderd organisaties, die vlot 1 miljoen kinderen & jongeren bereiken. Franka en de 7 andere jeugdwerkadviseurs nemen namens hun organisaties een groot engagement bij de Vlaamse Jeugdraad op om, over de organisatiegrenzen heen, een positieve impact te hebben op de leefwereld van kinderen & jongeren. Dat het jeugdwerk een belangrijk onderdeel is van de leefwereld van kinderen en jongeren werd het voorbije jaar nog maar eens bewezen door de jeugdwerkzomer en de recente beslissing over jeugdactiviteiten.

Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van ‘het jeugdwerk’ en trots het jeugdwerk te mogen vertegenwoordigen in de Vlaamse Jeugdraad. Trots op wat het jeugdwerk is, met z’n diversiteit, z’n eigenheid, z’n energie. Maar ook trots op wat Jeugdwerk het afgelopen jaar heeft gerealiseerd. We zijn met zijn allen permanent in de weer geweest om jeugdwerk mogelijk te maken voor zo veel mogelijk kinderen en jongeren. We hebben protocollen geschreven, protocollen herwerkt, georganiseerd, ge-herorganiseerd, gedigitaliseerd en nog is 15 keer alles aangepast. Enkel als echt niets meer mogelijk was werd geannuleerd… En nu weer. Alles weer opnieuw. Jeugdwerk dat is gaan. En dat is wat jeugdwerk blijft doen: GAAN! Aldus Franka Foré, nieuwe ondervoorzitter van de Vlaamse Jeugdraad en jeugdwerker bij JOETZ.

Aan de slag!

De Vlaamse Jeugdraad zal de komende maanden de stem van alle kinderen en jongeren blijven vertegenwoordigen in het debat over corona. We starten dit voorjaar ook nieuwe trajecten op rond de verkozen thema’s: Goed in je Vel, Gelijke Kansen en Klimaat.

De komende weken zetten we volop in op het creëren van een duurzaam perspectief en de oproep naar meer mogelijkheden voor kinderen, jongeren. De lesvrije week en de krokusvakantie moet het laatste moment zijn waarin kinderen en jongeren zo beperkt worden in hun ontwikkeling.

Ook interessant...

Laat jong en oud samen aan het woord.

Op Blue Monday slaan we de handen in elkaar met de Vlaamse Ouderenraad, tegen negativiteit en polarisering. Laat de stem van jong...
  • #Corona
Nieuwtje

Overlegcomité, tijd om de daad bij het woord te voegen.

Een overlegcomité waarin kinderen en jongeren eindelijk terug vermeld werden. Lees onze volledige reactie.
  • #Corona
  • #Actua
Nieuwtje

Dit zijn onze 16 nieuwe adviseurs.

Wie mag zichzelf de komende drie jaar "adviseur" noemen?
  • #Verkiezingen 2020
Nieuwtje